ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ “ΑΕΡΗΔΕΣ”

Οι “Αέρηδες” της Βαγίας φοράνε τα καλά τους και μας περιμένουν. Οργασμός δραστηριότητας αυτές τις μέρες στο παραθαλάσσιο μαγαζί στο ψαροχώρι της Βαγίας,

 

 
Οι “Αέρηδες” της Βαγίας φοράνε τα καλά τους και μας περιμένουν. Οργασμός δραστηριότητας αυτές τις μέρες στο παραθαλάσσιο μαγαζί στο ψαροχώρι της Βαγίας, ενόψει του Πάσχα και του καλοκαιριού. Ο Άρης, άψογος οικοδεσπότης, η Φωτεινή, οι συνεργάτες τους φροντίζουν και την τελευταία λεπτομέρεια για να είναι ευπρόσωπη η φιλοξενία τους.
Κι ο Πέτρος Δρόσος, υπεύθυνος στην κουζίνα, μας τρατάρει ακόμα μια σαρακοστιανή συνταγή, ειδικά για τους αναγνώστες του Aegina Light, με ευχές για καλή ανάσταση.
 
Ριζότο με μελάνι σουπιάς και γόνος καλαμάρι τηγανιτός
 
Υλικά για 4 άτομα.
 
1. 250 γραμ. ρύζι (συνήθως Αρμπόριο, ή οποιοδήποτε άλλο)
2. 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3. 1 σκελίδα σκόρδο
4. 1 ποτηράκι λευκό κρασί
5. 3 με 4 ποτήρια του νερού ζωμό ανάμικτο ψάρι και λαχανικά
6. 1 σακουλάκι μελάνι σουπιάς
7. 1/2 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
1. Ζεσταίνω την κατσαρόλα, ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο κι εν συνεχεία τη μισή ποσότητα από το λάδι της συνταγής μου και σωτάρω.
2. Προσθέτω το ρύζι κι ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα ώστε να λαθωθεί καλά το ρύζι μου
3. Σβήνω με το κρασί ενώ συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί η αλκοόλη
4. Ρίχνω μια κουταλιά ζωμό κι ανακατεύω μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός, προσθέτω κι άλλες κουταλιές, με την ίδια διαδικασία.
5. Έχω αδειάσει το σακουλάκι της μελάνης σε μια κούπα του τσαγιού όπου ρίχνω λίγο από τον ζεστό ζωμό για να διαλυθεί η παχύρρευστη μελάνη. Το προσθέτω στο ρύζι συνεχίζοντας να ανακατεύω, βάζω και τον υπόλοιπο ζωμό πάντα ανακατεύοντας – αυτό διαρκεί γύρω στα 20 λεπτά.
7. Το ριζότο έχει χυλώσει χωρίς να λασπώσει
8. Ρίχνω το υπόλοιπο λάδι κι ανακατεύω γρήγορα
9. Για τον γόνο, βάζω το λάδι μου στο τηγάνι να καεί καλά και τηγανίζω τον γόνο, που έχω προηγουμένως αλευρώσει
                                            
Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη
 
 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.