ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Άγκυρα στο λιμάνι της Αίγινας

Written by aeginalight

Ο Δημήτρης Μπέσης γύρισε τον κόσμο παραπάνω από μια φορά ως ασυρματιστής στα καράβια πριν επιστρέψει για να αράξε

Ο Δημήτρης Μπέσης γύρισε τον κόσμο παραπάνω από μια φορά ως ασυρματιστής στα καράβια πριν επιστρέψει για να αράξει στο προγονικό του νησί, την Αίγινα. Για στεριανή εργασία διάλεξε να ανοίξει σε ιδιόκτητο χώρο ένα καλόγουστο, ιδιαίτερο μαγαζί με ρούχα, την Άγκυρα, περίπου απέναντι από τα ιπτάμενα δελφίνια. 

Υφάσματα μαλακά, φιλικά στο κορμί και το μάτι, με αυτό το ξεχωριστό «κάτι» που εξασφαλίζουν στο όποιο προϊόν οι υψηλές προδιαγραφές του, είναι η οφθαλμοφανής φιλοσοφία της συλλογής που σας περιμένει στα ράφια και τις κρεμάστρες του καταστήματος. Αντίστοιχης φιλοσοφίας και τα αξεσουάρ που τα συνοδεύουν: οι πανέμορφοι υφασμάτινοι σάκκου, τα ψάθινα καπέλα, τα δερμάτινα σαντάλια, τα γυαλιά ηλίου με δείκτη προστασίας UB 400 στους φακούς τους, ακόμα και τα εκλεκτά σαπούνια Cool Soap  πρόσφατη προσθήκη στην εκλεκτή πραμάτεια του μαγαζιού. 

Πρωτοπόρος στην ανάγκη μιας οικολογικής στροφής στην καθημερινότητά μας, ο Μπέσης δε θα μπορούσε παρά να είναι εφ’ όλης συνειδητοποιημένος και ως πολίτης και ως επιχειρηματίας.

Η Άγκυρα είναι το μόνο μαγαζί στην παραλία που δεν κατέφυγε στη αντιαισθητική λύση του μεταλλικού σκελετού με νάιλον για «τέντα». Μια ελαφριά κατασκευή από ξύλο και πανί την προστατεύει από τον καυτό μεσημεριάτικο ήλιο, απόλυτα συμβατή με το κτίριο που τη φιλοξενεί, η οποία το απόγευμα μαζεύεται για να ανασάνει ακόμα πιο πολύ το πέτρινο αρχοντικό.

Όπως επισημαίναμε και σε παλιότερο σημείωμα, αν ακολουθούσαν κι άλλοι το παράδειγμα, το μοναδικής ομορφιάς λιμάνι θα ξανάβρισκε την αρχοντιά που προσκύνησαν με τα έργα τους κάποιοι από τους μεγαλύτερους Έλληνες ζωγράφους όλων των εποχών. Στο τέλος-τέλος πρόκειται για ένα από τα κύρια ατού του νησιού, είναι η εικόνα που θα αντικρίσουν οι χιλιάδες καθημερινοί επισκέπτες φτάνοντας στο τέλος του θαλασσινού τους ταξιδιού. Από ιδιοτέλεια και μόνο οφείλουμε να το αποκαταστήσουμε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Β.Τ.
φωτό Ν.Π.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.