Στο κάλεσμα της ομάδας γαστρονομίας του Φεστιβάλ Φιστικιού, για ένα πάντρεμα μελιού και φιστικιού. ανταποκρίθηκαν πολλοί χθες απόγευμα Σαββάτου. Ανάμεσά τους ο δήμαρχος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και εκπρόσωποι της πρώην δημοτικής αρχής.
Η αυλή του λαογραφικού γέμισε με τα χαμόγελα των τριών κυριών της γαστρονομίας, εμφανώς ευχαριστημένες, όπως όλοι μας, από την μέχρι τώρα πορεία τους στο φεστιβάλ.
Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης, επεσήμανε την σημαντικότητα του φεστιβάλ και παρότρυνε όλους μας σε μια συνεργασία με την δημοτική αρχή, για την βελτίωση της τουριστικής μας προβολής αλλά και των υπηρεσιών μας.
Το μικρόφωνο πήρε και ο πρώην δήμαρχος κ Σακκιώτης, με τον γνωστό μακροσκελή λόγο του για το ιστορικό νησί μας.
Η πρόεδρος του Φεστιβάλ κ. Μαίρη Κουκούλη, ευδιάθετη και με χιούμορ, ευχαρίστησε όσους συνεργάστηκαν μαζί της στη φετινή διοργάνωση.
Οι κυρίες της γαστρονομίας, μετά από ευχαριστίες και γλυκές ιστορίες μελιού, έδωσαν το λόγο στον καλεσμένο της βραδιάς γεωπόνο Άγγελο Κάψη.
Ο κ. Κάψης, μας κατατόπισε πλήρως για την αναγκαιότητα της μέλισσας στον κύκλο της τροφής μας, τη μεγάλη διαφορά σε διατροφική αξία του ελληνικού μελιού και έκλεισε με την επισήμανση πόσο σημαντικό είναι να διατηρήσουμε την μελισσοκομία ως ενεργή δραστηριότητα στη χώρα μας.
Τη σκυτάλη παρέδωσαν στον πρώην πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νίκο Τζίτζη για να ευχαριστήσει προσωπικά έναν – έναν τους εθελοντές του φετινού φεστιβάλ.
Ακολούθησε κέρασμα λουκουμάδων με μέλι και φιστίκι Αιγίνης ενώ παράλληλα, στην αίθουσα του λαογραφικού, είχε στηθεί εργαστήρι μελισσοκομικής τέχνης με τον μελισσοκόμο Γ. Σπυριδάκη …επί το έργον, παρουσία δύο ακόμη αιγινιτών μελισσοκόμων.