ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Οι παγκορασίδες του Παναιγιναϊκού «κατέλαβαν» το ραδιόφωνο

Με φούρια, με παρρησία, με την κοριτσίστικη τρέλα τους και το αθλητικό τους πάθος, οι νεαρές μπασκετμπολίστριες του Παναιγιναϊκού, ντεμπουτάρισαν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Aegina Portal

Με φούρια, με παρρησία, με την κοριτσίστικη τρέλα τους και το αθλητικό τους πάθος, οι νεαρές μπασκετμπολίστριες του Παναιγιναϊκού, ντεμπουτάρισαν στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του Aegina Portal και την εκπομπή “offiside” του Σταύρου Ρωπαΐτη. Υπερασπίστηκαν σθεναρά την παρουσία τους στα αθλητικά δρώμενα της Αίγινας και έδωσαν το στίγμα της ατμόσφαιρας που κυριαρχεί στις προπονήσεις τους, τέσσερις φορές την εβδομάδα στο Δημοτικό Στάδιο Αίγινας.

Η Καλομοίρα, η Νάσια, η Ιωάννα, η Σωζία, η Έφη, η Violetta, η Μαρία και η Μαρία, η Χριστίνα, η Faith, η Κωνσταντίνα, συνολικά δεκαεπτά παγκορασίδες 10-16 ετών, αποτελούν τα μέλη μιας ιστορικής αθλητικής επανασύστασης· ύστερα από αρκετά χρόνια, το νησί αποκτά και πάλι τμήμα μπάσκετ “γένους θηλυκού”.

«Το Camp του περασμένου καλοκαιριού», είπε ο πρόεδρος της ομάδας κος Φίλιππος Τζίτζης, «έδωσε ώθηση και δύναμη στη δημιουργία του τμήματος των παγκορασίδων και την κάθοδό τους, τον ερχόμενο Γενάρη στο πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΝΑ. Πριν από δύο χρόνια ξεκίνησε, όμως, η προσπάθεια. Τότε τυχαία, στο δρόμο, με συνάντησαν δύο κορίτσια ζητώντας μου να κάνουμε μία ομάδα. Πέρυσι ξεκινήσαμε με τέσσερα-πέντε κορίτσια, εφέτος είμαστε κιόλας δεκαεπτά, και κάθε εβδομάδα στις προπονήσεις έρχονται καινούργιες παίκτριες.» Εκείνα που αναγνωρίζει, τόσο ο ίδιος ο πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Ρεγγίνα Μπουκίκου όσο και το προπονητικό δίδυμο, η Δήμητρα Βεργή και η Μαρίνα Μπόγρη, είναι αφενός το ευδιάκριτο ταλέντο, όσο και η διάθεση που καταθέτουν οι νεαρές εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου. «Ερχόμενες είχαν εφόδιο την αγάπη τους για το μπάσκετ, τώρα ξέρουν να βάζουν καλάθια, να κάνουν μπάσιμο, γνωρίζουν τις τεχνικές. Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως όλα τα αθλήματα έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ τα τελευταία χρόνια στην Αίγινα, πρέπει να συγχαρούμε όλους όσοι βοηθούν σε αυτό -στο μπάσκετ, στο βόλεϋ, στο ποδόσφαιρο, στο στίβο. Ωστόσο, τα κορίτσια που ανήκουν στο δυναμικό της ομάδας μας δε φτάνουν στις προπονήσεις απλώς και μόνον για να αθληθούν -θα μπορούσαν να ενταχθούν σε οποιοδήποτε άλλο αθλητικό τμήμα με αυτή τη λογική-, τους αρέσει το μπάσκετ!»

Οι προπονήτριες του Παναιγιναϊκού βλέπουν, καθ’ όπως λένε, τον εαυτό τους στις προσπάθειες που καταβάλουν τα κορίτσια, «είμαστε εδώ γι’ εκείνες» είπαν στον Σταύρο Ρωπαΐτη το χθεσινό βράδυ, δίνοντας το λόγο στις “απόλυτες πρωταγωνίστριες”, τα “μοντέλα της πορτοκαλί θεάς” -όπως τις χαρακτήρισε ο ραδιοφωνικός παραγωγός. Όλες ανεξαιρέτως διαβεβαίωσαν τους ακροατές πως η προετοιμασία τους εξακολουθεί, με στόχο μια καλή, συνεχώς βελτιούμενη αθλητική παρουσία, η οποία δε θα αποτελέσει ούτε τροχοπέδη, μήτε βαρίδι στις ισορροπίες μεταξύ σχολείου και αθλητισμού.

«Το μπάσκετ θέλει δυνατές και γρήγορες φάσεις, γυμνάζουμε μυαλό και σώμα, πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα», σημείωσαν γελαστά και θαρρετά. «Θα πω σε πολλά κορίτσια να έρθουν στο μπάσκετ, ώστε να βοηθήσουμε την προσπάθεια του κ. Φίλιππου».

Νέα για την αθλητική τους δράση θα έχουμε σύντομα. Τον Νοέμβρη αναμένεται η κλήρωση των ομάδων του πρωταθλήματος, στο οποίο και θα συμμετάσχουν οι περισσότερες για πρώτη φορά. Με την έλευση του νέου έτους θα μπορέσουν να καταθέσουν και πάλι με την ίδια φρεσκάδα και αφοπλιστικότητά τους, τις εμπειρίες της επίσημης αναμέτρησής τους με τις ομάδες μπάσκετ (U16) της νότιας Αττικής.

Τόνια Ζαραβέλα

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.