ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΠΑΤΗΜΑ

Άη Γιάννης ο Κρυφός, ή τα κρυφά μας μονοπάτια

Written by aeginalight

Για όποιον αναρωτιέται πώς αντέχουμε αυτή την αλλοπρόσαλλη επικαιρότητα, με πρωτοσέλιδα για ΜΑΤ που δέρνουν

Για όποιον αναρωτιέται πώς αντέχουμε αυτή την αλλοπρόσαλλη επικαιρότητα, με πρωτοσέλιδα για ΜΑΤ που δέρνουν περιπτερά και κάνουν πλιάτσικο στα μπουκαλάκια του νερού στην επέτειο του Πολυτεχνείου, (δεν τα καταγγέλλουν τα αντιεξουσιαστικά μέσα, το ΒΗΜΑ τα καταγγέλλει) – και δεν αναφέρουμε παραπάνω μη συγχυστούμε – κουβέντα για Καρατζαφέρηδες, Χυτήρηδες, μίζες, εκβιασμούς από Τρόικα σε Κυβέρνηση κι από Κυβέρνηση σε ΣΥΡΙΖΑ, Μελισσανίδηδες και Μαρινάκηδες, Αδώνιδες και Βουλτέψηδες, κουβέντα.
 Όσο για τα τοπικά, τα δικά μας, εκεί να δεις πόσο δε θα τα ακουμπήσουμε – το ΕΚΠΑΖ που γκρεμίζεται από κακοτεχνίες, τα τέσσερα χρόνια σε χωράφια της μονάδας συμπίεσης απορριμμάτων, κι άσ’ τα να πάνε. 
Για όποιον, λοιπόν, αναρωτιέται πώς δεν αλλοφρονούμε με όλα αυτά η απάντηση βρίσκεται σε μια βόλτα στον Άη Γιάννη τον Κρυφό. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Λίγο πιο κάτω από τη Μονή του Αγίου Μηνά και το Ναό της Αφαίας, θα πάρετε έναν χωματόδρομο. Θα περάσετε από ένα ιδιόμορφο μνήμα. Το μνήμα ενός σκύλου, θαμμένου στο χώμα, κάτω από πανύψηλα δέντρα, φτιαγμένο με αγάπη και φροντίδα, σαν απόδειξη ότι ο άνθρωπος δεν είναι ούτε βάρβαρο ούτε αναίσθητο είδος τελικά. Πονάει κι αγαπάει, νογάει κι αποκρίνεται. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Και λίγο πιο κάτω, για όσους δεν ξεκινήσατε με τα πόδια, θα αφήσετε το αυτοκίνητο, την μηχανή, ακόμα και το ποδήλατο με το οποίο έχετε φτάσει.
Από την κατατοπιστική ταμπέλα, σας περιμένουν εκατό περίπου μέτρα κατηφορικού μονοπατιού, μέσα στα κελαϊδίσματα, στις μυρωδιές από θυμάρι, τα σκουροπράσινα πεύκα. 
Και το μικρό ασπροβαμμένο εκκλησάκι στο τέλος της διαδρομής μας.
Του Άη Γιάννη του Κρυφού. 
Που μόνον σ’ όποιον μπει στον κόπο της ελάχιστης αυτής αναζήτησης φανερώνει τα κρυφά αντίδοτά μας. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aegina Light

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.