ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Έκθεση Φωτογραφίας εμπνευσμένη από τον Νίκο Καζαντζάκη

Written by aeginalight

Ο Στέλιος Χουστουλάκης παρουσιάζει στην γκαλερί DC Artworks στο Κολωνάκι,

Ο Στέλιος Χουστουλάκης παρουσιάζει στην γκαλερί DC Artworks στο Κολωνάκι, την πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας, με τίτλο «Ὄφις και Κρῖνο», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη.

Ο φωτογράφος εμπνέεται από την ηθοποιό Αγγελική Μητροπούλου, όπως ο ζωγράφος-ήρωας του βιβλίου εμπνέεται από την ερωμένη του, αποδίδοντας μοναδικά τις έντονες εικόνες που δημιουργεί η γλωσσοπλαστική δεξιότητα του κρητικού συγγραφέα, με 5 φωτογραφίες καλλιτεχνικού γυμνού και 1 πορτραίτο.

Μέσα από την έκθεση δίνεται μία νέα, σύγχρονη οπτική γωνία στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη, συνδεδεμένη με τις έννοιες του Ωραίου, της Ηδονής και κυρίως του Θανάτου, αξιοποιώντας τη γυναίκα/ερωμένη του χαρακτήρα του βιβλίου ως σύμβολο.

Ο Στέλιος Χουστουλάκης ασχολείται με την καλλιτεχνική φωτογραφία η οποία στην πλειονότητά της χαρακτηρίζεται από λήψεις πορτραίτου και καλλιτεχνικού γυμνού. Βασικός νοηματικός άξονας των πορτραίτων είναι η εξερεύνηση της έννοιας της ουδετερότητας της έκφρασης, ενώ τα γυμνά περιστρέφονται γύρω από την έννοια του Θανάτου, χρησιμοποιώντας τον ως μέσο για ένα δημιουργικό διάλογο με τον έμφυτο ερωτισμό κάθε ανθρώπου.

Πληροφορίες: Χάρητος 8, Κολωνάκι, 2107210232, διάρκεια μέχρι τις 3 Δεκεμβρίου.


πηγή:
 clickatlife.gr

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.