ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ταξιδεύοντας σε μια άγνωστη χώρα….

Written by aeginalight

Η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε στην παγκόσμια έκθεση, World Travel Market

Η υπουργός  τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε στην παγκόσμια έκθεση, World Travel Market (WTM) στο Λονδίνο, τη νέα καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό από τις 3 ως τις 6 Νοεμβρίου.
Σκοπός της διοργάνωσης ήταν να παρουσιαστούν οι επικοινωνιακές καμπάνιες των χωρών που σχετίζονται με τον τουρισμό σε παγκόσμια κλίμακα. 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου η Υπουργός παρουσίασε το φιλμ «Gods, Myths, Heroes», παραγωγής του ΕΟΤ, το οποίο οπτικοποιεί όλη την διεθνή επικοινωνία μας για το 2015. 
Το φιλμάκι είναι αναρτημένο, για να το χαρούμε όλοι, και ν’ αναπολήσουμε ακόμα μια φορά το αείμνηστο “ωρέ, πού πάμε;” του εξίσου αείμνηστου Αυλωνίτη. 
Προσωπική γνώμη, χαθήκαμε!
Βλέποντας το φιλμάκι αυτό, που θεωρητικά εκπροσωπεί – καθρεφτίζει – όλους εμάς τους άβουλους γηγενείς, ένιωσα ότι ταξίδευα σε μια άγνωστη χώρα. 
Ανοίκεια τοπία, κάτι μαρμάρινα αγάλματα πετάγονταν σαν τζουτζέκια πάνω σε πλάνα βιντεοκλίπ κι όχι ελληνικής φύσης, κι όλο αυτό πουλιόταν ως ελκυστικός προορισμός σε έναν εύπορο, γοητευτικό μεσήλικα που πατούσε control πάνω σε μια τεράστια οθόνη video wall για να εναλλλάσσει τις εικόνες. 
Φευγαλέα πέρασε από το μάτι μου μια αναγνωρίσιμη μορφή, ένας άνθρωπος περίπου αληθινός, που έβγαζε από ένα βαρέλι ένα ποτήρι κρσί και το έπινε, αλλά κι αυτός σκηνοθεσία μύριζε, άσε που για δευτερόλεπτα υπήρξε μέσα σε όλη την υπερπαραγωγή. 
Σε όλα τα υπόλοιπα 11 λεπτά, απλά ταξίδευα σε μια άγνωστη χώρα. Μάλλον απωθητική. 
Όχι γι άλλο λόγο – απλά έμοιαζε ψεύτικη, στραγγισμένη από τους χυμούς της. 
Κατά τη γνώμη μου πάντα, η κ. Κεφαλογιάννη κατάφερε να αποτυπώσει σε ένα φιλμάκι πώς ακριβώς βλέπουνε οι κυβερνώντες το βιος μας και τη σημασία μας. 
Σαν ένα τουριστικό “προϊόν” του συρμού. 
Σαν τα κακέκτυπα σουβενίρ που χρόνια τώρα πουλάμε στο Μοναστηράκι. 
Τίποτα δεν είναι τυχαίο τελικά. 

Βικτώρια Τράπαλη

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.