ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάλεσμα συλλόγου δασκάλων και νηπιαγωγών στην γενική απεργία της Πέμπτης

Written by aeginalight

27/11/2014 : ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ  ΝΗΣΙΩΝ   ΑΡΓΟΣΑΡΩΝΙΚΟΥ                                                                                        


27/11/2014 : ΟΛΟΙ  ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ  ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΕΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ

Ενάντια στη συνέχιση της νεοφιλελεύθερης λεηλασίας  και την πολιτική της κοινωνικής   καταστροφής από  Ε.Ε /Δ.Ν.Τ/ Ε.Κ.Τ και τη συγκυβέρνηση.

    Την ίδια ώρα που δημαγωγικά η συγκυβέρνηση  διακηρύσσει το τέλος των μνημονίων , προσπαθώντας να συγκαλύψει το δικό της επερχόμενο πολιτικό τέλος, οι δανειστές ”μας” (το λόμπι του εγχώριου και διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου) ζητούν πιεστικά καινούργια μέτρα , μέτρα που ισοπεδώνουν εντελώς το ασφαλιστικό σύστημα και φυσικά δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ότι αυτή η πολιτική μπορεί να χαλαρώσει έστω και στο ελάχιστο.Το νέο πακέτο περιλαμβάνει ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα φτώχειας και εξαθλίωσης.

     Πλήρης διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με νέες μειώσεις των κύριων συντάξεων στο 20% , αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης για όσους θα συναταξιοδοτηθούν από το 2015 με τον υπολογισμό της στο σύνολο του εργασιακού βίου αντι της καλύτερης πενταετίας που ίσχυε μέχρι σήμερα, ένταξη των επικουρικών ταμείων στο ΙΚΑ, αυξήσεις των ορίων ηλικίας για τους πρόωρα συνταξιοδοτούμενους, καινούργιο μισθολόγιο – φτωχολόγιο στο δημόσιο, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, συνέχιση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα και αντισυνδικαλιστικός νόμος που στοχεύει στην έμπρακτη  κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας  και τη διάλυση των πρωτοβάθμιων σωματείων.  Αυτή είναι η καινούργια προσφορά των δανειστών “μας”, προς τον κόσμο της εργασίας.

       Ο εμπαιγμός της σκληρής διαπραγμάτευσης κατέληγε πάντοτε σε καινούργια εξοντωτικά μέτρα και οι διακηρυχτές των ”κόκκινων γραμμών” τα επέβαλαν με πλήρη αναλγησία. Ο κατήφορος δεν έχει τέλος και το μόνο που μπορεί να τον σταματήσει είναι οι ανεξάρτητοι και δυναμικοί αγώνες που στοχεύουν στο σύνολο της πολιτικής των μνημονίων. 

     Από την άλλη η δημόσια εκπαίδευση συντρίβεται καθημερινά στις συμληγάδες αυτής της καταστροφικής πολιτικής. Από τη μια ο αυταρχισμός που ασκείται στον πανεπιστημιακό χώρο από την άλλη η πρόταση Λοβέρδου για εθελοντική εργασία στην εκπαίδευση , μιας και τα περισσότερα από τα 22.000 κενά που ανήγγειλε στην αρχή της χρονιάς ο Υπουργός δεν έχουν καλυφθεί.

   Η απεργία της 27ης Νοεμβρίου πραγματοποιείται σε μια πολύ κρίσιμη καμπή των εξελίξεων. Από τη μια η συνεχής κατάρρευση της συγκυβέρνησης  Σαμαρά – Βενιζέλου από την άλλη οι κινητοποιήσεις μαθητών και φοιτητών δίνουν τη δυνατότητα η απεργιακή κινητοποίηση να μην είναι μια απλή εθιμοτυπική αλλά η αφετηρία ενός καινούργιου κύκλου αγώνων.  Κανένας δεν πρέπει να λείψει.
                                                          
                                               ΓΙΑ  ΤΟ  Δ.Σ  ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

                                                                                                                                                                       
      Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Η     ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                           
   ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΕΠΠΑΣ                                          ΧΡΥΣΟΥΛΑ  ΜΟΣΧΟΝΑ         

                                         

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.