ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Εμπαιγμός για το Δημοτικό Συμβούλιο και τους πολίτες η απουσία Γρηγορόπουλου»

Απομένει για το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας –εκτός απροόπτου- μία ακόμη συνεδρίαση, τις τελευταίες ημέρες του 2014. Η απουσία του κ. Γρηγορόπουλου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που «φεύγει»,

Απομένει για το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας  –εκτός απροόπτου- μία ακόμη συνεδρίαση, τις τελευταίες ημέρες του 2014. Η απουσία του κ. Γρηγορόπουλου καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους που «φεύγει», σημειώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Σώματος πιο καθοριστικά από ποτέ για το μέλλον του ως αιρετός στο νησί. Ζορμπάς και Πτερούδης εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για τη μακρά απουσία του Παναγιώτη Γρηγορόπουλου, αλλά και για την καθυστέρηση των πρεπουσών διαδικασιών από μέρους του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.

«Έχω στείλει επιστολή προς τον κ. Γρηγορόπουλο και ζητώ τους λόγους της απουσίας του. Περιμένω την απάντησή του εντός εικοσαημέρου και μετά θα πράξω τα δέοντα. Η επιστολή είναι θέμα συναδελφικότητας. Επικοινώνησα τηλεφωνικά με τον ίδιο, ο οποίος με διαβεβαίωσε πως θα έρθει, όμως δεν ήρθε.», είπε ο πρόεδρος Νίκος Οικονόμου, ενημερώνοντας τους συμβούλους.

Ο κ. Ζορμπάς σε μία σύντομη τοποθέτηση, έκανε λόγο  για πιθανή παράβαση καθήκοντος  του προέδρου. «Απευθύνομαι στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και θέλω να τονίσω ότι το θεμελιώδες δημοκρατικό δικαίωμα εκφράζεται με τη ψήφο. Κάθε θέση τη θεωρώ πολύτιμη, αντάξια της εμπιστοσύνης αυτών που μας εξέλεξαν, του λαού. Ο κανονισμός του Δημοτικού Συμβουλίου ορίζει ρητά πως, εάν σε τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις λείπει ένας σύμβουλος, τότε ο πρόεδρος αποστέλλει τις απουσίες στον Ελεγκτή Νομιμότητας. Χωρίς να είναι μομφή κ. πρόεδρε, αν η ενέργειάς σας  δεν είναι σύννομη και σύμφωνα με τον κανονισμό, τότε δεν είναι συναδελφικότητα, αλλά παράβαση καθήκοντος.»

Ο κ. Πτερούδης με τη σειρά του ζήτησε την άμεση αποβολή του κ. Γρηγορόπουλου, μιλώντας περί εμπαιγμού των πολιτών και του θεσμού. «Ο κ. Γρηγορόπουλος μάς είχε στείλει μία επιστολή, στην οποία ανέφερε πως για λόγους υγείας θα λείπει από τις πρώτες έξι συνεδριάσεις του συμβουλίου. Το συναδελφικό γράμμα κ. Οικονόμου δεν υπάρχει μετά από δεκατέσσερις συνεδριάσεις και τον ίδιο απόντα. Θα ζητήσω ξεκάθαρα την αποβολή του. Έχετε παράβαση καθήκοντος κ. πρόεδρε. Να αποβληθεί! Είναι εμπαιγμός προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τους Αιγινήτες. Δε μπορώ να παρουσιάζομαι δύο ημέρες προεκλογικά και μετά να εξαφανίζομαι. Αν αυτό θεωρείτε πως δεν είναι προσβολή, κάντε ό,τι νομίζετε. Εγώ λέω να αποβληθεί άμεσα.»

Ο κ. Οικονόμου, λαμβάνοντας και πάλι το λόγο, ανέφερε, συν τοις άλλοις, σχετικό παράδειγμα από το δήμο Σπετσών. «Δεν είναι τωρινή η κατάσταση με τον κ. Γρηγορόπουλο, είναι εδώ και τουλάχιστον ενάμιση χρόνο. Κάποιοι συνδυασμοί τον ήθελαν δικό τους υποψήφιο, τώρα επειδή δεν έρχεται δεν τον θέλουν δημοτικό σύμβουλο. Σας αναφέρω ένα παράδειγμα από τον δήμο των Σπετσών, εκεί ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης έλειπε επί χρόνια, ο πρόεδρος έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης δεν τον κήρυξε έκπτωτο.»

Από τους πολίτες, ο κ. Θεοδωράκης εξέφρασε πως «εάν έγινε παράβαση για τρεις φορές στην περίπτωση του κ. Γρηγορόπουλου, τότε υπάρχει παράβαση καθήκοντος και στις τελευταίες τρεις διοικήσεις του δήμου. Αν δε θυμάστε ή δε γνωρίζουμε, θα σας θυμίσουμε εμείς.»

«Εμείς δεν είμαστε δικαστές, θα απαντήσει ο Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.», τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Τόνια Ζαραβέλα

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.