ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Τα Σκουλαρίκια της Βασίλισσας»

Στη μνήμη των 132 μαθητών του Πακιστάν και σε όλα εκείνα τα παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, αφιέρωσε τη χθεσινή παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Τα Σκουλαρίκια της Βασίλισσας»

Στη μνήμη των 132 μαθητών του Πακιστάν και σε όλα εκείνα τα παιδιά που βιώνουν δύσκολες συνθήκες, αφιέρωσε τη χθεσινή παρουσίαση του νέου της βιβλίου «Τα Σκουλαρίκια της Βασίλισσας» η συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασιλική Χαμαλέλη- Μπούκλα. Η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου του Μεσαγρού κ. Σταυρούλα Χαριτάκη, η δασκάλα του Α’ Δημοτικού κ. Μαρία Καλούδη μίλησαν για το βιβλίο, συνοδεία των μικρών μαθητών του Μεσαγρού και της Αγίας Μαρίνας, που ανάγνωσαν τμήματα των τεσσάρων παραμυθοϊστοριών και μίλησαν για την πρώην διευθύντρια τους.

«Στα είκοσι επτά χρόνια πορείας της Βασιλικής Χαμαλέλη- Μπούκλα στα σχολεία, είναι γεγονός πως κρύβεται η συγγραφική ενασχόληση, μέσα από την επαφή  με το μυθιστόρημα, το διήγημα, το παραμύθι, τα θεατρικά.»,  προλόγισε ο εκπαιδευτικός κ. Αντώνης Ντελής, αναφέροντας τις συνεργασίες της συγγραφέως με τη Μάρω Λοΐζου και την Ζωρζ Σαρρή. «Το παραμύθι δεν περνά πλέον από τον παππού ή τη γιαγιά στο παιδί, αλλά το παραμύθι είναι γραπτό, είναι στο βιβλίο. Κριτές της Βασιλικής Χαμαλέλη- Μπούκλα, δεν είναι οι άνθρωποι με ειδικές γνώσεις, αλλά τα ολάνοιχτα αυτιά των μαθητών της».

 Η δασκάλα κ. Χαριτάκη χαρακτήρισε «δροσερά» τα τέσσερα μικρά μυθιστορήματα, που περιλαμβάνει το βιβλίο, «χάδι χαλάρωσης, τέσσερα παραμύθια με ωφέλιμα νοήματα», ενώ, παρουσίασε συνοπτικά, με τη βοήθεια των μαθητών της την πλοκή των τριών πρώτων ιστοριών.

Η κ. Καλούδη, με μία όμορφη, θεατρική παρουσίαση γνώρισε στο κοινό την τέταρτη και τελευταία ιστορία του βιβλίου «Τα Σκουλαρίκια της Βασίλισσας».

Η Σοφία Φρακτοπούλου και οι μικρές Ιωάννα, Μαρία και Μαριτίνα, ζωντάνεψαν μέρος του πρώτου παραμυθιού, μεταφέροντας διαλόγους και σκηνές, με τη συνοδεία μουσικής.

Η παρουσίαση έγινε σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Λυχνάρι» στην αίθουσα Γωγώ Κουλικούρδη του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας.

IMGP0106 IMGP0118 IMGP0121 IMGP0126 IMGP0129 IMGP0132 IMGP0144 IMGP0151 IMGP0157 IMGP0174

Τόνια Ζαραβέλα

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.