ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να μην κλείσει το Κέντρο Υγείας Αίγινας»

Πέντε γιατροί, πέντε νοσηλευτές και τρεις οδηγοί αποτελούν σήμερα το δυναμικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, που ενταγμένο από την 1η Ιανουαρίου του 2015 στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, αναζητά λύση μέσα στον Γενάρη για την παροχή βενζίνης.

Πέντε γιατροί, πέντε νοσηλευτές και τρεις οδηγοί αποτελούν  σήμερα το δυναμικό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, που ενταγμένο από την 1η Ιανουαρίου του 2015 στην 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, αναζητά λύση μέσα στον Γενάρη για την παροχή βενζίνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος, μα και εργαζόμενος του Κέντρου Υγείας κ. Στέλιος Θεριανός κατά την τελευταία συνεδρίαση στον Μεριστό «κάνουμε οτιδήποτε είναι δυνατό για να μην κλείσουμε. Το υλικό μας σε φάρμακα προέρχεται από χορηγίες φαρμακοποιών. Συνταξιοδοτήθηκε ο ακτινολόγος, δε λειτουργεί το ακτινολογικό, όποιος συνταξιοδοτείται δεν έρχεται άλλος. Έχουμε απευθυνθεί στο δήμο, και εμείς ως Δημοτικό Συμβούλιο, ως δήμος, πρέπει να πιέσουμε πιο ψηλά, να λυθεί τουλάχιστον το πρόβλημα με τη βενζίνη μέσα στο Γενάρη.»

«Ήρθαν από το Κέντρο Υγείας λέγοντάς μου “βάλε δήμαρχε καύσιμα”. Δεσμεύτηκα όσο μπορούμε να τα βάλουμε εμείς οι ίδιοι από τη τσέπη μας, όχι ως δήμος» είπε ο Δημήτρης Μούρτζης.

Τι είναι η 2η ΥΠΕ;

Η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου, αποτελεί Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.3527 / ΦΕΚ25Α 9-2-07). Σκοπός της η ενιαία διοίκηση, ο συντονισμός, η εποπτεία και ο έλεγχος της λειτουργίας όλων των Φορέων Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στα γεωγραφικά όρια της Δυτ. Αττικής και του Πειραιά (όρια πρώην Γ’ Υγειονομικής Περιφέρειας), καθώς και των Περιφερειών Β. και Ν. Αιγαίου.

Η 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Νήσων Αιγαίου φέρει σήμερα την ευθύνη για τον συντονισμό και εξειδίκευση της πολιτικής Υγείας στην περιοχή αναφοράς της και ταυτόχρονα ασκεί την εποπτεία, τον συντονισμό και τον έλεγχο της λειτουργίας είκοσι δύο (22) Νοσοκομείων, τριάντα δύο (32) Κέντρων Υγείας και εκατόν τριάντα εφτά (137) Περιφερειακών Ιατρείων. Παράλληλα στην 2η ΥΠΕ εντάσσονται ψυχιατρικές δομές, καθώς και δομές κοινωνικής φροντίδας.

Όσο για το τι σημαίνει πρακτικά η έλλειψη βενζίνης από τα ασθενοφόρα, η ερμηνεία είναι μία και ξεκάθαρη. Το αξιοσημείωτο πάντως είναι πως, ακόμη και το ανώτατο θεσμικό όργανο του νησιού μας, καλείται να παίξει το ρόλο του «πιεστή» για την αυτονόητη και απολύτως αναγκαία παροχή καυσίμων.

Για την κατάσταση του Κέντρου Υγείας είχε ενημερωθεί και ο υποψήφιος βουλευτής του ΚΚΕ κ. Γιάννης Ντουνιαδάκης στην προεκλογική επίσκεψή του την περασμένη εβδομάδα.

 
Τόνια Ζαραβέλα

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.