ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Τα Χαρακτηριστικά ενός σωστού ψηφοφόρου

Written by aeginalight

Αφού γράψαμε για τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΣΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, και παρακινούμενος από ένα εξαιρετικό φίλο, τώρα τολμάω να περάσω στην απέναντι όχθη.

Αφού γράψαμε για τα ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΟΣ ΣΩΣΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ, και παρακινούμενος από ένα εξαιρετικό φίλο, τώρα τολμάω να περάσω στην απέναντι όχθη. Να κάνω την ίδια δουλειά, περιγράφοντας όσο αντικειμενικά μπορώ τον  ΣΩΣΤΟ ΨΗΦΟΦΟΡΟ.

Όχι εύκολο, γιατί θα χρειαστεί στο διάβα να αναθεωρήσω κατ αρχήν προσωπικά χρόνια ελαττώματα. Εν πάσει περιπτώσει ας ξεκινήσουμε.

Επειδή τα τελευταία 6 χρόνια έχουμε πολύ κουραστεί από την κρίση ας σκεφτούμε πως δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην υποφέρει, γιατί απλά δεν υπάρχει ξύλο χωρίς ρόζο.

Ηρεμούμε. Πάμε μια βόλτα στον έξω αέρα ακούμε ωραία μουσική, καλούμε σε συζητήσεις την οικογένεια μας για ευχάριστα – όσο υπάρχουν – πράγματα.

Όμως αν είμαστε από τους ανέργους, ξενιτεμένους, χαμένους από τη κρίση, και η κακοπέραση, πραγματικά μας κάνει την ζωή μαύρη από ανέχεια από κατάθλιψη, από το να καθόμαστε βράδια σε κάποια  ουρά, για ένα πιάτο φαγητό σε κάποιο φιλανθρωπικό σύλλογο, θα συστήσω όσο μας έχει μείνει υπομονή και  αξιοπρέπεια.

Πρέπει αν τόσα χρόνια τους φωνάζαμε μαλάκες, και βρίζαμε και πονέσαμε τώρα να καταλάβουμε πως ήλθε  Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΔΙΟΙΚΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΟΥΝ.

1ο Συμμετέχουμε όλοι στο εκλογικό δικαίωμα και πάμε να ψηφίσουμε αρνούμενοι την έκφραση δεν πάω να ψηφίσω, γιατί αυτόματα μετά αφαιρείται το δικαίωμα να κρίνεις  και να συζητάς, τις πράξεις τους μέσα στην Βουλή όταν αυτοί θα κυβερνούν αφού εσύ αρνείσαι να συμμετέχεις

2ο αρχίζουμε να συμμετέχουμε στα κοινά την προεκλογική περίοδο. Δεν δεχόμαστε ότι οι πολιτικοί είναι ψεύτες και άξεστοι, γιατί ακριβώς το ίδιο είμαστε ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ αφού με ένα σταυρουδάκι τους βάλαμε να έχουν μια θέση στην αίθουσα του κοινοβουλίου.

3ο παίρνουμε εφημερίδες και διαβάζουμε του καθενός τα τερτίπια, να δούμε ποια χορδή μας της λογικής αγγίζει ή απορρίπτει η δικιά τους κομματική σκέψη. Ακούμε στην τηλεόραση τις ομιλίες τους, για να δούμε ποιος είναι ο σοβαρός και άξιος.

4ο ταξινομούμε τις αρχές πολιτικών ανά κόμμα. Και βγάζουμε απλά το συμπέρασμα – θέση του καθενός σύμφωνα με τις αρχές ηθικής και αξίων ζωής που εμείς έχουμε.

5ο ήλθε η πραγματικά πιο δύσκολη στιγμή. Να απαρνηθούμε δεσμούς, βιώματα, συνήθειες, χούγια. Αν τόσα χρόνια ανήκαμε κάπου, δεν σημαίνει ότι και στο φέρετρο θα ψηφίζουμε τα ίδια. Ήλθε η ώρα της πιθανής αλλαγής. Μην το κάνετε και πάθετε ότι έπαθα εγώ στις προηγούμενες εκλογές που ψήφισα άλλο κόμμα και από την ταραχή μου που έκοβα δεσμούς 40 χρονών παρ’  ολίγο να πετάξω κατά λάθος  τον φάκελο με το ψηφοδέλτιο στο σάκο απορριμμάτων…..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6ο αυτό πάντα που θα επιλέξουμε θα πρέπει σε κάθε μας συζήτηση με τρίτους να τεκμηριώνεται, με στοιχεία αντικειμενικά, σωστά, και όχι καλυμμένα με φύλλα ροδανθής από άρωμα του κόμματος που ανήκαμε η ανήκουμε.

7ο είναι δύσκολο αλλά αναγκαίο να ανατρέψεις αρχές που πήρες από σπίτι, που βιώνεις και να πας σε άλλο σπίτι ζητώντας πιθανόν τα ίδια με άλλη μορφή, αλλά εσύ να φοράς τόσα χρόνια το ίδιο κοστούμι, και να ΜΗΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ.

8ο πρέπει και είναι απαραίτητο να κρίνουμε για τον τόπο που ζούμε και πατάμε αυτό που είναι το πραγματικά συμφέρον και όχι ό,τι μας ταιριάζει εμάς. Μην τα ισοπεδώνουμε όλα. Όχι όλα στον Καιάδα

9ο Μην βάλεις τις ακόρεστες ανάγκες σου για την ζωή την εργασία την οικογένεια σαν στόχους για να δεις ποιο κόμμα θα στους καλύψει και σαφώς θα σε βολέψει. Γι αυτό άλλωστε καταστραφήκαμε

10ο Μην, να πάρει η ευχή, κολλήσεις σε κομματικά γρανάζια για να διορίσεις κάποιο παιδί σου μέσα στην κρατική κρεατομηχανή. Στα επόμενα χρόνια οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μειωθούν πολύ και σε αριθμό μα και σε μισθούς. Και για τους περισσότερους θα κοπεί η μονιμότητα.

11ο πήγαινε να ακούσεις υποψηφίους να μιλούν. Σε κάθε κόμμα. Όχι μόνο τους δικούς σου ή ότι σε κάνει να νιώθεις άνετα. Πήγαινε και αλλού, θέσε ερωτήματα, και κάνε την ζωή τους δύσκολη όπως και αυτοί στην έκαναν τόσα χρόνια κυβερνώντας σε.

12ο  αν έκανες όλα τα πιο πάνω κάτσε σκέψου για την τελική απόφαση σου. Με ηρεμία.

Πάρε την ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ σου βρες που ψηφίζεις..

Α, ξέχασα. Και κάτι τελευταίο για την πατρίδα.

Μας βοηθά το απόφθεγμα του Τζων Κέννεντυ.

Μην ρωτάς συνέχεια τι κάνει η πατρίδα σου για σένα,  αλλά και τι κάνεις εσύ ρε άνθρωπε για αυτήν.

Άντε και καλό βόλι


Νίκος Σάνσης

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.