ΒΡΑΔΥΝΗ ΖΩΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λοκάντα : δεχόμαστε κρατήσεις

Written by aeginalight

Ετυμολογικά ξεκινώντας, λοκάντα σημαίνει το πανδοχείο ή το μαγέρικο. Η αιγινήτικη Λοκάντα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Ετυμολογικά ξεκινώντας, λοκάντα σημαίνει το πανδοχείο ή το μαγέρικο. Η αιγινήτικη Λοκάντα ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.  Ένα μικρό μαγέρικο, λοιπόν, ανοίγει τις πόρτες του στην καρδιά της πόλης. 

Στον πεζόδρομο της Κουμουνδούρου, στον αριθμό 4, η δική μας «Λοκάντα» ανάβει το γκάζι της, ακονίζει τα μαχαίρια, ρίχνει φρέσκο ελαιόλαδο στα τηγάνια της και μας υποδέχεται με μυρωδιές και αρώματα μιας άλλης εποχής. Μιας εποχής που το φαγητό είναι σπιτικό, καλομαγειρεμένο, οι πρώτες ύλες ποιοτικές, τα μυρωδικά φρέσκα και η εικόνα, αυτή ενός μικρού παραδοσιακού μαγερειού.

Η Λάλα και η Λένα, οι δυο «Λοκαντιέρες» και ο μικρός μάγειράς τους ο Κωστής, ετοιμάζουν ήδη το μενού για να μας υποδεχθούν το βράδυ της Ανάστασης. Παραδοσιακή μαγειρίτσα, χοιρινό φρικασέ, τυροπιτάκια της γιαγιάς αλλά και το καυτερό μοσχαράκι σπεσιαλιτέ τους, θα γευτούν όσοι κλείσουν έγκαιρα το τραπέζι τους.

Αυτά υπόσχεται η επίσημη πρόσκλησή τους και γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι οι υποσχέσεις θα τηρηθούν στο ακέραιο. 
Να προσθέσουμε μόνο ότι με την ανακαίνιση που έκαναν και συνεχίζουν μέχρι τελευταία στιγμή να κάνουν οι δυο “Λοκαντιέρες” κι οι βοηθοί τους, ο ήδη φιλόξενος χώρος έχει βάλει στην κυριολεξία “τα καλά” του για την υποδοχή.

Λοκάντα (πρώην Ελιά)
Κουμουνδούρου 4, Αίγινα
Τηλ. 22970.22500, 6944.372520

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.