ΒΡΑΔΥΝΗ ΖΩΗ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Alex Spitzing: Ο εξορκιστής της γρουσουζιάς

Written by aeginalight

Δεν υπάρχει μουσική παράσταση να συμμετέχει ο δικός μας “Γερμανός”, που να μην ερμηνεύσει το γνωστό “Πού ‘σαι Θανάση” ,

Δεν υπάρχει μουσική παράσταση να συμμετέχει ο δικός μας “Γερμανός”,  που να μην ερμηνεύσει το γνωστό “Πού ‘σαι Θανάση” , το οποίο με το άλλο αγαπημένο του ” Θα ζήσω ελεύθερο πουλί” , αποτελούν, “σήμα κατατεθέν” του.
Θιασώτης της Βυζαντινής Μουσικής Παράδοσης, οξυμώρω τω τρόπω, παράτησε τη Βυζαντινή φιλολογτία στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, πόλη όπου γεννήθηκε το 1961, για να αφοσιωθει στην Μουσικολογία.
Τριών χρονών βρέθηκε στην Αίγινα, για διακοπές με τους γονείς του,  και έκτοτε περνά πάνω απο τη μισή ζωή του στην Ελλάδα, μοιράζοντας το χρόνο δημιουργίας του ανάμεσα στην Ικαρία και το νησί της Αφαίας. Τον έχουμε απολαύσει να ερμηνεύει μαζί με τη Χριστίνα Μέτσικα και τη Μαρία Σταυριανουδάκη το αξιόλογο cd τους “Μετά τη φουρτούνα”, ενώ παλαιότερα μουσικά έργα του υπήρξαν “Η διάπλασις παίδων”, “Τα ανήσυχα χρόνια”,  “Ικαρίας μέθεξις”. Και όχι μόνο¨ στέλεχος της μουσικής ομάδας “Κόραξ” συμμετέχει στην δημιουργία δύο δίσκων,  ενώ στα σκαριά έχει τα “Παραμυθοτράγουδα”. Διευθύνοντας την Βυζαντινή και Παραδοσιακή Μουσική Σχολή ” Αγιος Νεκτάριος” δημιουργεί το συγκρότημα “Εστουντιατίνα”.
Κυριακή του Πάσχα, και ο Αλέξανδρος πιστός στο … πάλκο δίνει ένα ακόμα ρεσιτάλ στην “Αυλή” της Αίγινας συνοδεύοντας το Μηνά και τη Μαρία, πότε με ούτι και πότε με μπουζούκι. Κι ενώ τον τσιγκλάω με το …. Μνημόνιο, εκείνος με αποστομώνει, λέγοντας οτι η γιαγιά του, απο μητέρα, καταγόμενη απο τη Λιθουανία, κυνηγήθηκε απο τους Γερμανούς το ΄41…
Μεγάλε Αλέξανδρε!

SAM_6656 SAM_6657 SAM_6661
Κομνηνός Α.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.