ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια φιλική απόβαση στην Αίγινα

Written by aeginalight

Ένα καραβάνι επισκέπτες έφτασαν σήμερα το απόγευμα στις 4 στο λιμάνι της Αίγινας με το τουριστικό πλοίο ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ ΝΤΕΛΦΙΝΟΥΣ, Ινδοί στην εθνικότητα, και 293 τον αριθμό. Οι περισσότεροι στελέχη της Κεντρικής Τράπεζας της Ινδίας, αλλά και πολλοί πράκτορες μεγάλων ταξιδιωτικών γραφείων ανάμεσά τους (ένας από αυτούς κι ο αντιπρόσωπος του παγκόσμιου κύρους ταξιδιωτικού γραφείου Thomas Cook) .

Τους περίμεναν για το καλωσόρισμα μέλη του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας με τα όργανά τους και το παιδικό χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας.

Η υποδοχή έγινε μια μικρή γιορτή, με πιο τυχερούς ένα γκρουπ Κινέζων τουριστών που έμειναν και φωτογράφιζαν τις απρόσμενες σκηνές, ευτυχείς για την σύμπτωση να βρίσκονται από τύχη στο λιμάνι εκείνη την ώρα.

Στη συνέχεια, οι Ινδοί επισκέπτες πήγαν στο Αιάκειο, όπου τους περίμενε για να τους περιποιηθεί ο “ενορχηστρωτής” του ευχάριστου happening, ο κ. Κώστας Γαλάνης.

Το παρασκήνιο της ιστορίας: ο κ. Γαλάνης έμαθε από έναν φίλο του για την επίσκεψη του γκρουπ των Ινδών στην χώρα, επικοινώνησε μαζί τους, και τους προσκάλεσε στην Αίγινα να πιουν έναν καφέ, ένα αναψυκτικό, να φάνε ένα γλυκό στο Αιάκειο, να δούνε τον τόπο μας, πόσο εύκολη είναι η πρόσβαση από τον Πειραιά, βέβαιος πως θα τους έμενε η καλύτερη εντύπωση. Κι η βεβαιότητά του επαληθεύτηκε.
Ταυτόχρονα ειδοποίησε τον Σύλλογο ΜΟΥΣΑ και τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας, που με τη σειρά τους δέχτηκαν πρόθυμα να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή προβολής του νησιού.

Το αποτέλεσμα: ένα ξεχωριστό, χαρούμενο στιγμιότυπο, που μόνο σε καλό μπορεί να μας βγει.

Αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες νομοτελειακά  αμείβονται.

Βικτώρια Τράπαλη
φωτο Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.