ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

“Η Ντοπιολαλιά του Μεσαγρού κι η Αιγινήτικη διάλεκτος” στα ράφια της βιβλιοθήκης μας

Written by aeginalight

Επιτέλους, το βιβλίο, που με τόσους κόπους η Ομάδα Εργασίας μαθητών του Γυμνασίου Μεσαγρού υπό την καθοδήγηση και την προσωπική εργασία της Διευθύντριας κ. Μπέση Αναστασίας και των καθηγητριών τους,

 

    Επιτέλους, το βιβλίο, που με τόσους κόπους η Ομάδα Εργασίας μαθητών του Γυμνασίου Μεσαγρού υπό την καθοδήγηση και την προσωπική εργασία της Διευθύντριας κ. Μπέση Αναστασίας και των καθηγητριών τους, Σπυροπούλου Βασιλικής και Μαρνιέρου Χριστίνας και με την πολύτιμη συνδρομή του κ. Σπύρου Γαλάρη, γλύπτη και λαογράφου, μετά από δύο τουλάχιστον χρόνια επίπονης δουλειάς εκδόθηκε δωρεάν και είναι στη διάθεση σας.

    Υπενθυμίζουμε πως το θέμα του βιβλίου είναι η « Ντοπιολαλιά του Μεσαγρού και η Αιγινήτικη  διάλεκτος» καθώς και η ερμηνευτική προσέγγιση τόσων των  « Αιγινήτικων ΕΠΩΝΥΜΩΝ, όσων και πολλών ΕΠΩΝΥΜΩΝ  των διαμενόντων στην Αίγινα. Επίσης έχουν καταγραφεί παροιμίες και λαϊκές ρήσεις, ευχές, κατάρες, λαϊκά στιχουργήματα και η μελέτη του Γερμανού γλωσσολόγου Τhumb για την Αιγινήτικη Διάλεκτο.

    Επειδή πιστεύουμε ότι η γλώσσα μας είναι ο καθρέπτης και ο φορέας του πολιτισμού μας και το βιβλίο αυτό θα πρέπει να κοσμεί τη βιβλιοθήκη κάθε Αιγινήτη, σας προτρέπουμε να το αγοράσετε καταβάλλοντας 10 €. Το ποσό που θα εισπραχτεί θα διατεθεί για την επέκταση της σχολικής βιβλιοθήκης.

Επειδή υπάρχει μικρή ποσότητα αντιτύπων προς διάθεση, μπορείτε όσοι το επιθυμείτε να το προμηθευτείτε απευθυνόμενοι στους:

Μπήτρου  Μαρίνα  τηλ.6973036156
Χατζοπούλου  Ευαγγελία  τηλ. 6944377140
Σπύρος Γαλάρης,  Τηλ.2297071030
 
 
                                                             Αίγινα, 1 Ιουλίου 2015
 
                            Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Μεσαγρού Αίγινας
 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.