ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Θερινό σχολείο Φυσικής στην Αίγινα

Written by aeginalight

Σκοπός του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων

 Σκοπός  του θερινού σχολείου είναι η διδασκαλία της φυσικής να καταστήσει τους μαθητές     ικανούς να εκτιμούν το φυσικό κόσμο και να συμβάλλουν στη λήψη αποφάσεων σχετικών με τις μεταβολές, που η ανθρώπινη δραστηριότητα επιφέρει σε αυτόν ,χρησιμοποιώντας την επιστημονική γνώση ,αναγνωρίζοντας ερωτήματα και εξάγοντας συμπεράσματα που βασίζονται σε επιστημονικά δεδομένα.

Στόχος του Θερινού σχολείου είναι να μελετούν και να αξιολογούν τα δεδομένα που έχουν συλλέξει από την παρατήρηση  την πειραματική διαδικασία, να χρησιμοποιούν την επιστημονική γνώση και μέθοδο καθώς και τις έννοιες που τις περιέχουν ,να εφαρμόζουν τις γνώσεις στις ανθρώπινες δραστηριότητες .

 Τα θερινά σχολεία της Ε.Ε.Φ. απευθύνονται σε απόφοιτους της Β΄ και Γ΄ τάξης Γυμνασίου και  Α και Β  τάξης Λυκείου και θα πραγματοποιηθούν με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών δασκάλων.  Τα θέματα της Φυσικής που θα αναπτυχθούν είναι τα ακόλουθα:

α) Μηχανική & Εφαρμογές
β) Ηλεκτρομαγνητισμός  
γ)Σχετικότητα                                                                                                                    
δ)  Κβαντική Φυσική
ε) Κοσμολογία  
στ) Τοπολογία & Περιβάλλον

Τα παραπάνω θέματα θα πλαισιωθούν από μια σειρά πειραμάτων που σκοπό  έχουν να εισάγουν τον μαθητή στην πειραματική μέθοδο απόκτησης και ελέγχου της γνώσης.   

Το πρόγραμμα του Σχολείου θα αποτελείται από 2 διαλέξεις καθημερινά.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22970 22366 ΓΕΛ Αίγινας  καθημερινά 9-12 το πρωί.   Θα ακολουθήσουν σύντομα περισσότερες ανακοινώσεις.

Συνεργαζόμενοι φορείς: 

Ένωση  Ελλήνων Φυσικών
ΕΚΕΦΕ  Δημόκριτος
Δήμος Αίγινας
Γενικό Λύκειο Αίγινας

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.