ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Μην πείτε ότι δε σας προειδοποιήσαμε….

Written by aeginalight

.. μ’ αυτή την φράση έκλεινε το 2012 το 9λεπτο βιντεάκι του David McWilliams, Ιρλανδού δημοσιογράφου και οικονομολόγου, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη.

.. μ’ αυτή την φράση έκλεινε το 2012 το 9λεπτο βιντεάκι του  David McWilliams, Ιρλανδού δημοσιογράφου και οικονομολόγου, για την οικονομική κρίση στην Ευρώπη. Το βιογραφικό του λέει ότι έχει εργαστεί στην Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας και ως τραπεζίτης με την UBS και την Banque Nationale de Paris. Στη συνέχεια, ως εκφωνητής και ντοκιμαντερίστας με το TV3 και το Raidio Teilifis Eireann (RTE), ενώ ως συγγραφέας έχει δημοσιεύσει και τρία βιβλία, «Τα Παιδιά του Πάπα», «Το Παιχνίδι Γενιάς», και «Ακολουθήστε τα Χρήματα».

Τον ίδιο χρόνο κυκλοφόρησε και το δεύτερο 9λεπτο πάλι βιντεάκι για το ίδιο θέμα, εστιασμένο αυτή την φορά στο ελληνικό “πρόβλημα”.
Σ’ αυτό το δεύτερο εξηγεί γιατί από το 2012 ακόμα ήταν άσφαιρο όπλο ως “μπλόφα” η απειλή ενός grexit και της κατάρρευσης που αυτό θα προκαλούσε. 
Είναι σύντομα, συνοδεύονται από σκίτσα, κι εκφράζουν την άποψη του δημιουργού με απλά – απλούστατα λόγια. 
Ενδεικτικός κι ο τίτλος τους, εξάλλου:  μαθήματα πανκ οικονομικών. Βέβαια, είναι δηλωμένη η θέση του McWilliams και για την πατρίδα του, από τότε – ότι ο μόνος τρόπος διάσωσης από τη λαίλαπα του χρέους για τα κράτη που βρέθηκαν σ’ αυτή είναι η επιστροφή σε δικό τους νόμισμα. 
Αν έχετε χρόνο και διάθεση, τώρα που ως κοινωνία αλλά και ως κυβέρνηση μετράμε απλά τις πληγές μας, δείτε τα, σε μεγάλο βαθμό μοιάζουν προφητικά.  
 

Α.L.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.