ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιστολή των Γενικών Ιατρών του Κ.Υ. ΑΙΓΙΝΑΣ

Written by aeginalight

Πληροφορούμε τους ασθενείς μας και συμπολίτες μας ότι από 28/9/2015 λήγουμε την διαμαρτυρία μας (επίσχεση εργασίας) την οποία πραγματοποιήσαμε από 29/7/2015, παρότι οι λόγοι της διαμαρτυρίας δεν έχουν εκλείψει: η υπερωριακή μας απασχόληση είναι εκτός των νομίμων ορίων, η επίπτωση στην υγεία μας και την ιατρική μας ευθυκρισία είναι δυσβάσταχτη, οι εφημερίες απλήρωτες και χωρίς δέσμευση ότι θα αποζημιωθούν.

Ωστόσο, αναγνωρίζοντας την απόλυτη ανάγκη για την λειτουργία του δημόσιου συστήματος περίθαλψης και επιθυμώντας όχι την υποβάθμισή του αλλά την ουσιαστική αναβάθμιση, εκκινούμε την εκτέλεση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ως θεράποντες ιατροί του μοναδικού δημόσιου φορέα υγείας του νησιού. Είμαστε στη διάθεση των συμπολιτών μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας τους – όπως άλλωστε ουδέποτε πάψαμε να είμαστε. Καθ’ όλη την διάρκεια των δύο τελευταίων μηνών ήμασταν παρούσες στον χώρο του Κ. Υ. Αίγινας, εξετάζοντας αρρώστους και δίνοντας ιατρικές οδηγίες.

Η διαμαρτυρία μας αποσκοπούσε πρωτίστως στον εξανθρωπισμό των προγραμμάτων των εφημεριών μας, ζήτημα το οποίο δεν έχει λυθεί, σε βάρος του λειτουργήματός μας.

Προσβλέπουμε σε άμεσα μέτρα.

Με εκτίμηση,

Π. Χατζηαλεξιάδη.                      Σ. Λεονίδη.

Στην  Αίγινα, 28/9/2015 .

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.