Λίγο πριν ο καιρός μας τα χαλάσει, μικρά μουσικά δρώμενα από την Πολυφωνική Χορωδία Αίγινας, απόλαυσαν οι επισκέπτες της φετινής Γιορτής μας, σε διάφορα σημεία της πόλης. Συναντήσαμε τη χορωδία στις 20.30 στην παραλία, στα σκαλιά της Alpha Bank, όπως τους έχουμε συνηθίσει, μια μεγάλη εύθυμη παρέα που μας προσφέρει απλόχερα τις μελωδίες της.
Στις 22.00, στο άλλο άκρο της παραλίας, μια άλλη μουσική παρέα μας περίμενε με παραδοσιακά όργανα και ακούσματα.
Απέναντι από τη Παναγίτσα, αρκετός ήταν ο κόσμος που είχε μαζευτεί για την συναυλία της Μουσικής Σχολής Άγιος Νεκτάριος, ανάμεσά τους και ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Π. Χατζηπέρος.
Δυστυχώς το μουσικό ταξίδι τους “Από τη Μικρά Ασία στον Πειραιά” διήρκεσε πολύ λίγο λόγω της μεγάλης και ξαφνικής μπόρας που ήρθε.
Η δεύτερη βροχή για την ημέρα του Σαββάτου, που δεν κράτησε πολύ, αλλά μας μούσκεψε. Οι κάτοχοι των περιπτέρων μετά τη μπόρα, πήραν τις σκούπες και ο κόσμος που είχε βρει στέγη στα παραλιακά καταστήματα, συνέχισε την βόλτα του.
Νέλλη Πετροπούλου











