ΒΙΒΛΙΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σχολάρχης στην Αίγινα: Παναγής Ν. Ηρειώτης, 1854 – 1930

Written by aeginalight

Η Ελένη Σταμπόγλη, ιστορικός και συγγραφέας, μετά από πολύχρονο ψάξιμο στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, μας αποκαλύπτει ένα δικό της πόνημα

Η Ελένη Σταμπόγλη, ιστορικός και συγγραφέας, μετά από πολύχρονο ψάξιμο στο Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας, μας αποκαλύπτει ένα δικό της πόνημα: τη βιογραφία ενός δασκάλου που έζησε στο νησί και υπήρξε ταυτόχρονα από τους πρωτοπόρους μελετητές της λαογραφικής κληρονομιάς του τόπου.

Ο Παναγής Ν. Ηρειώτης γεννήθηκε στην Αίγινα το 1854. Σπούδασε κλασική φιλολογία στην Αθήνα και στη Γερμανία. Υπηρέτησε για χρόνια ως σχολάρχης στο Ελληνικό Σχολείο Αιγίνης ενώ παράλληλα υπήρξε σοβαρός μελετητής της αιγινήτικης λαογραφικής παράδοσης. Εξέδωσε επίσης βιβλία για χρήση από μαθητές και σπουδαστές φιλολογίας.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου, με την ευγενική χορηγία του Λαογραφικού Μουσείου, θα γίνει το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στις 8 το βράδυ, στην αυλή του Μουσείου, είτε στην εσωτερική αίθουσα, αναλόγως του καιρού, με ομιλητές τους κ. Προνόη Θεολογίδου και κ. Γιώργο Μπήτρο, και συμμετοχή μαθητών. 

Εκδοτικός οίκος, “Καλειδοσκόπιο”. 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.