ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Ο μήνας Οκτώβρης είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ

Written by aeginalight

Ο μήνας Οκτώβριος είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ. Και ενώ τα μαθήματα Γαλλικών -Γερμανικών – Ιταλικών και Ισπανικών μόλις έχουν ξεκινήσει

Ο μήνας Οκτώβριος είναι εδώ και θα παραμείνει εδώ. Και ενώ τα μαθήματα Γαλλικών -Γερμανικών – Ιταλικών και Ισπανικών μόλις έχουν ξεκινήσει στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών και Δια Βίου Μάθησης “Σύγχρονο “ οι υπεύθυνοι σπουδών ετοιμάζουν και μια σειρά καινούργιων μαθημάτων. Από φέτος ξεκινούν εκεί καινούργια μαθήματα και δραστηριότητες όπως τα Ελληνικά ως 2η γλώσσα καθώς και τα μαθήματα Ζωγραφικής και Σχεδίου.
Η σημερινή μας συνομιλία με την Θεοδώρα Σπυριδάκη, μια από τους συνιδιοκτήτες του Κέντρου Γλωσσών Σύγχρονο μας διαφωτίζει περισσότερο ως προς τι ακριβώς θα κάνουν.

“Ο σκοπός του προγράμματος ελληνικά ως 2η γλώσσα, είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις ικανότητες ώστε όχι μόνο να μπορούν να επικοινωνήσουν σε άπταιστα ελληνικά στην καθημερινότητά τους, αλλά και να εισαχθούν σε ελληνικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, αφού στους μαθητές μας πιστοποιείται η ελληνομάθεια με διοργάνωση εξετάσεων του Κ.Π.Γ.
Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα γνωστά σε όλους επίπεδα: Α1 , Α2, Β1 και Β2 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου ωστόσο ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στην Ιστορία, την Τέχνη και την Κουλτούρα της χώρας μας για την σωστότερη και αποτελεσματικότερη κατανόηση της Γλώσσας. Τα μαθήματα γίνονται μόνο στο Σχολείο μας στην Αίγινα και οι υπεύθυνοι σπουδών είναι πτυχιούχοι Πανεπιστημίων όπως συμβαίνει σε όλα τα τμήματα γλωσσών που διδάσκονται στο σχολείο μας.
 
Το Σάββατο αρχίζουν τα μαθήματα ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ & ΣΧΕΔΙΟΥ. Υπεύθυνη καλλιτεχνικών σπουδών θα είναι η Κυριακή Χριστακοπούλου, πολύ γνωστή καλλιτέχνης σε όλους μας στην Αίγινα. Τα Μαθήματα Ζωγραφικής αποτελούνται από τα εξής τμήματα: 

Τμήμα: 1 Παιδικό ( Δημοτικού – Νηπιαγωγείου)
Ανάπτυξη των εννοιών του χώρου του μεγέθους του χρώματος μέσα απο τις ζωγραφιές τους.
Τμήμα: 2 Παιδιά ( Γυμνασίου – Λυκείου )
Σχέδιο, συνθέσεις, ύπαιθρο, μοντέλο.
Τμήμα: 3 Προετοιμασία παιδιών Λυκείου στο ελεύθερο σχέδιο για Πανελλήνιες εξετάσεις.
Τμήμα: 4 Ενηλίκων (οποιασδήποτε ηλικίας)
Σχέδιο, συνθέσεις, ύπαιθρο, μοντέλο.

Επίσης έχουν ξεκινήσει μαθήματα Κεραμικής Τέχνης για παιδιά καθώς και Θεατρικό Παιχνίδι και εναλλακτική απασχόληση για μικρά παιδιά κάθε Σάββατο, ενώ τα Γαλλικά – Γερμανικά – Ιταλικά και Ισπανικά, αρχίζουν αυτή την εβδομάδα.”

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.