ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Στιγμές γαλήνης στην Αγία Μαρίνα

Written by aeginalight

Καλοκαιρινές μέρες, ηλιόλουστες, χωρίς ανέμους, μας έφερε ο Οκτώβρης μετά την κακοκαιρία και τις καταιγίδες του Σεπτέμβρη.
Στα καταγάλανα νερά της Αγίας Μαρίνας

Καλοκαιρινές μέρες, ηλιόλουστες, χωρίς ανέμους, μας έφερε ο Οκτώβρης μετά την κακοκαιρία και τις  καταιγίδες του Σεπτέμβρη.
Στα καταγάλανα νερά της Αγίας Μαρίνας, όσοι προτίμησαν το Φθινόπωρο για τις διακοπές τους, έχουν την τύχη αυτές τις μέρες να τα χαίρονται πεντακαθαρά και ακίνητα. Ανταμοιβή για εκείνους που αναζητούν στιγμές ηρεμίας μέσα στην τρελή καθημερινότητα και η πυξίδα τους δείχνει το μπλε της θάλασσας. 
Κάποιοι κολυμπούν, με μαγιό ή με τα ρούχα και κάποιοι στα τραπεζάκια πάνω στην άμμο, με ούζο και μεζέ χαζεύουν την γαλήνια θάλασσα, εκείνη που ταξιδεύει τη σκέψη μας και τη ψυχή μας και που  ενέπνευσε τόσους ποιητές και λογοτέχνες.
Τέσσερις ήμερες πάπιες κάνουν την βόλτα τους πάνω κάτω στην ακροθαλασσιά, με  συγχρονισμένο βήμα κι ένας γλάρος κολυμπάει στα ρηχά νερά.
Πιο μέσα ιστιοπλοϊκά αραγμένα με μαζεμένα πανιά, ταχύπλοα, καταμαράν και διάφορα σκαριά πάνε κι έρχονται και στο βάθος, εκεί που ενώνεται η θάλασσα με τον ουρανό, διακρίνονται τα πλοία με πλώρη για Αιγαίο.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.