ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η επίσκεψη του Υπουργού Πάνου Καμμένου στην Αίγινα

Written by aeginalight

Σύντομη προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 30/11/2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος .

Σύντομη  προγραμματισμένη επίσκεψη στην Αίγινα πραγματοποίησε χθες Δευτέρα 30/11/2015 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος .

Ο  κ Υπουργός έφθασε στο λιμάνι Πέρδικας με ταχύπλοο του Π.Ν. Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης. Στην υποδοχή και στην εν συνεχεία περιήγηση στην περιοχή των “ οχυρών” παρευρίσκονταν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Αίγινας κ.κ. Αντώνης Μούρτζης, Κώστας Γεννίτσαρης και Ευάγγελος Δέδες , ο πρόεδρος Δ.Σ. κ. Νίκος Οικονόμου, οι Δημ. Σύμβουλοι κ.κ. Πτερούδης Νίκος και Αντώνης Ντελής , ο πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας κ. Τάσος Αμαφης και ο Πρόεδρος Δημ. Κοινότητας Μεσαγρού κ. Μανώλης Λεούσης , εκπρόσωποι των Επαγγελματικών και Πολιτιστικών Συλλόγων της Πέρδικας  και κάτοικοι.

Επίσης στην περιήγηση συμμετείχαν οι βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ κυρίες Ελένη Σταματάκη και Γεωργία Γεννιά  και ανώτεροι αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού .

Κατά την διάρκεια της ξενάγησης στην περιοχή των οχυρών  αλλά και αργότερα στην Πέρδικα ο κ. Υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη σχετικά με το προτεινόμενο σχέδιο που αφορά την αξιοποίηση της περιοχής των οχυρών από το Ταμείο Εθνικού Στόλου  ,  με την δημιουργία ενός πολυ- θεματικού πάρκου  που θα συμβάλλει στην αξιοποίηση του χώρου  και τη διατήρηση του χαρακτήρα της ευρύτερης περιοχής  αλλά και της Αίγινας με  έμφαση στον πολιτισμό , την ιστορική παράδοση  και την ομορφιά του τοπίου .

Συγκεκριμένα και σε γενικές γραμμές προτείνεται η δημιουργία καταδυτικού πάρκου,παραδοσιακού καρνάγιου ( ταρσανά ) , διάσωση – έκθεση παραδοσιακών ξύλινων σκαφών , εργαστήριο για τον τρόπο κατασκευής αρχαίων πήλινων σκευών ( αμφορείς κλπ ) , αξιοποίηση  μορφών εναλλακτικού τουρισμού ( ορειβασία – αλιεία κλπ ) κατασκευή μικρού ανοικτού θεάτρου για πολιτιστικές εκδηλώσεις , επισκευή και αξιοποίηση της camera obscura . κ.α.

Ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης  Μούρτζης δήλωσε την ικανοποίηση του   για την οριστική διακοπή οποιονδήποτε ενεργειών από το Ταμείο Εθνικού στόλου  για την αξιοποίηση του χώρου με την μέθοδο ενοικίασης σε ιδιώτες  και εξέφρασε την επιθυμία του Δήμου να συμβάλλει ώστε το σχέδιο που προφορικά ανήγγειλε ο κ. Υπουργός να προχωρήσει άμεσα , να γίνει η γραπτή γνωστοποίησή του  και να ολοκληρωθεί με επιτυχία .  Την ίδια άποψη εξέφρασαν και η Τοπική Κοινότητα Πέρδικας και οι εκπρόσωποι των επαγγελματικών και Συλλόγων .

Παράλληλα  με το κύριο θέμα συζήτησης για την αξιοποίηση της περιοχής των οχυρών ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Υπουργό για τα θέματα που απασχολούν την Αίγινα όπως αυτό  της σύνδεσης με ΕΥΔΑΠ μέσω υποθαλάσσιου αγωγού όπως επίσης και για άλλα θέματα της καθημερινότητας .

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος δήλωσε ότι είναι ενήμερος για όλα τα θέματα που απασχολούν το νησί και θα  είναι αρωγός στις προσπάθειες που καταβάλλει ο Δήμος Αίγινας για την επίλυσή τους .

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.