FEATURED ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αιγινήτικη πατάτα από τον Σταύρο

Written by aeginalight

Με χαρά σας παρουσιάζω την Πατάτα Αιγίνης Ήπιας Καλλιέργειας περιόδου

Αγαπητοί συνάνθρωποι, αγαπημένοι φίλοι!

Με χαρά σας παρουσιάζω την Πατάτα  Αιγίνης  Ήπιας Καλλιέργειας περιόδου Οκτωβρίου 2015 – Γενάρη 2016.

Σπόρος spunta δανέζικος, τον είχα κρατήσει από τη σοδειά του καλοκαιριού, οπότε η πατάτα τούτης της περιόδου είναι δυο φορές αιγινήτικη! Φέτος το φθινόπωρο δεν έκανε πολλές βροχές, άρα πότισα συστηματικά και ελεγχόμενα με αποτέλεσμα να πάρω το καλύτερο –ποσοτικά- αποτέλεσμα για τη συγκεκριμένη περίοδο. Λίπανα αποκλειστικά με κοπριές και το πιο σημαντικό, δε χρειάστηκε να ραντίσω με χαλκό ούτε μια φορά! 

Σε μια ταραγμένη εποχή, που με συντονισμένες προσπάθειες τα μεγάλα κέντρα εξουσίας προσπαθούν να ελέγξουν εξ’ ολοκλήρου την αγροτική παραγωγή,http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23268:papamihalopoulou-leilasiaagroton&catid=42:ergasiakes-sxeseis&Itemid=168  συνεχίζω με την ίδια ζέση να ασχολούμαι με τη γη και να παράγω με ήπιες μεθόδους καλλιέργειας. Χρηματοδοτώ την παραγωγή με ίδια κεφάλαια  -από τα κέρδη των πωλήσεων- και με τη συνδρομή φίλων που με δανείζουν άτοκα και προσπαθώ από το 2012 που ξεκίνησα να πετυχαίνω δυο πράγματα. Να παράγω προϊόντα με το λιγότερο δυνατό –έως καθόλου- χημικές πρακτικές και από την πώλησή τους να ζω την οικογένειά μου.

Η τροφή είναι η κινητήριος δύναμη του σώματος, είναι φυσικό αγαθό και απαραίτητο για τη ζωή μας. Η ποιοτική τροφή συμβάλλει –αποδεδειγμένο επιστημονικά- και στη ευεξία της ψυχής.

Οι καταναλωτές, οι αγοραστές, οι φίλοι και συνάνθρωποί μου είναι το 50% της δουλειάς μου και το βασικό μου άγχος είναι πως θα καταφέρνω σε κάθε παραγωγή να παίρνω το μέγιστο δυνατό ποιοτικό αποτέλεσμα. Μέχρι και τώρα που σας γράφω θεωρώ πως έχω πετύχει τούτο το στόχο μου μιας και δεν προβληματίστηκα διόλου να διαθέσω το παραγόμενο προϊόν μου. Για άλλη μια φορά, λοιπόν, σας ευχαριστώ θερμά για την πίστη, την αγάπη και τη βοήθειά σας!

Η τιμή πώλησης της πατάτας μου παραμένει σταθερή από την πρώτη μέρα. 1,50 ευρώ το κιλό και 30 ευρώ το τσουβάλι των 25 κιλών (δηλαδή 1,20 ευρώ το κιλό).

Οι πρώτοι 10 που θα παραγγείλουν το τσουβάλι, θα πάρουν δώρο μια σακούλα πατζάρια (περίπου 3-4 κιλά), αράντιστα και λιπασμένα μόνο με κοπριά.  Το δώρο ισχύει για τους φίλους που κατοικούν στην Αίγινα.

Είμαι ενθουσιασμένος με τα πατζαράκια μου, είναι η πρώτη φορά που βάζω πατζάρι και αν όλα πάνε καλά, θα φυτέψω περισσότερα του χρόνου  για να μπορέσω να τα διαθέσω προς πώληση!

Τέλος, απευθύνω ανοιχτή πρόσκληση σε όποιον θέλει να έρθει μέσα στο επόμενο δεκαήμερο –κατόπιν συνεννόησης-  στο κτήμα, για να παρακολουθήσει πως γίνεται το βγάλσιμο της πατάτας με το χέρι!

Με εκτίμηση,
Σταύρος Εμμ. Φώσκολος
ΣΤΑΘΕΡΟ: 22970 29293
ΚΙΝ: 6980724450

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.