ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων στο Καποδιστριακό «Ορφανοτροφείο» της Αίγινας

Written by aeginalight

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19/1/2016 και ώρα 10.00 προγραμματισμένη αυτοψία στον χώρο του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 19/1/2016 και ώρα 10.00 προγραμματισμένη  αυτοψία στον χώρο του  Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου Αίγινας  ( πρώην Φυλακές ) κατόπιν πρωτοβουλίας του Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου και του Δημάρχου Αίγινας κ. Δημήτρη Μούρτζη .

Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης , ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος και Υπηρεσιακοί παράγοντες από το Υπουργείο Πολιτισμού ( Τεχνικές Υπηρεσίες ) , την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας και την Εφορεία Αρχαιοτήτων .

Κατά την διάρκεια της αυτοψίας στους χώρους του Ορφανοτροφείου, διαπιστώθηκε η κατάσταση απαξίωσης που αυτοί βρίσκονται σήμερα και ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να εκφράσει την έντονη αγωνία και ανησυχία του για την πορεία ολοκλήρωσης του έργου και την απόδοση στην τοπική κοινωνία αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, δεδομένου ότι το Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο είναι ένας ιδιαίτερος τόπος ιστορικής μνήμης και πολιτισμού που συνδέεται άρρηκτα με τα πιο σημαντικά γεγονότα της Αίγινας και νεώτερης ιστορίας μας .

Μετά την διάθεση από τον τρέχοντα προϋπολογισμό της Περιφέρειας κονδυλίου 2.300.000 ευρώ για το 2016 για τον σκοπό της επισκευής και αποκατάστασης του χώρου, η ισχυρή πρόταση του Δημάρχου κ. Μούρζη όπως επίσης και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Χατζηπέρου είναι ότι το ποσόν αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί για την τμηματική αποκατάσταση συγκεκριμένων χώρων του κτηρίου .

Συγκεκριμένα ζητείται και εξετάζεται η πλήρης λειτουργική αποκατάσταση της πτέρυγας δεξιά  της κυρίας εισόδου και της συνεχόμενης πτέρυγας δεξιά αυτής, ώστε να αποδοθούν χωρίς περαιτέρω καθυστερήσεις στον Δήμο Αίγινας και την τοπική κοινωνία για τούς σκοπούς που θα προσδιοριστούν ( Διεξαγωγή εκδηλώσεων, Συνεδρίων, διαλέξεων, εκθέσεων κλπ χρήσεων ) 

1page_aftopsia

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.