ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Με φρουρά για Πάσχα στην Αίγινα

Written by aeginalight
Στην Αίγινα βρέθηκε τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, φιλοξενούμενος στο εξοχικό του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη, αλλά και άλλοι υπουργοί που διατηρούν εδώ εξοχικές κατοικίες.
Δημοσιεύματα αναφέρθηκαν σε φρουρά 80 αστυνομικών μόνο για τον κ. Φλαμπουράρη, κάποια άλλα το διέψευσαν.
Μα τι 80 φρουροί, τι 24, τι 4; Σημασία έχει πως δεν μπορείτε πια να έρθετε ούτε στην Αίγινα αφύλακτοι κι ας είμαστε πιο χαλαροί από την πρωτεύουσα και την συμπρωτεύουσα. Άλλαξαν πολλά από τότε, που κυκλοφορούσατε στο καφενείο και στις καφετέριες της παραλίας, που συνομιλούσατε μαζί μας αγναντεύοντας το λιμάνι και μας τάζατε ό,τι τάζατε σε όλη τη χώρα.
Σήμερα λογικό, καλού κακού, να φρουρείστε και στην Αίγινα.
Γιατί με την δική σας κυβέρνηση, για πρώτη φορά στα χρονικά, πριν τρεις μήνες, η Αίγινα ξεσηκώθηκε, βγήκε σύσσωμη στην παραλία και διαδήλωσε όπως όλη η χώρα.
Γιατί πριν λίγους μήνες τσιμεντώσαμε τα περισσότερα πηγάδια μας, όχι για να μην πληρώσουμε το εκπρόθεσμο πρόστιμο, αλλά γιατί σε λίγο θα μας φορολογήσετε το νερό το πηγαδιών μας που θα καταναλώνουμε, λες και ο υδροφόρος ορίζοντας σας ανήκει.
Γιατί όπου να ‘ναι θα βουλιάξουμε και τις βάρκες μας, με τα τεκμήρια για βάρκες έως 5 μέτρα (4.000€) και τον νέο φόρο πολυτελείας (520€)  που έρχεται σε λίγες μέρες.

Γιατί μια μέρα θα ξυπνήσουμε και θα μάθουμε ότι πουλήσατε τα οχυρά της Πέρδικας και του Τούρλου. Δεν θα λέγεται πώληση, ενοικίαση για τα πρώτα 100 χρόνια, μόνο για δύο γενιές. Θα ξεριζώσουμε τα πεύκα μας, την ιστορία μας, τις μνήμες μας και τα αρχαία μας, θυσία για την ανάπτυξη, τίνος αλήθεια;
Γιατί ως πολίτες αγοράσατε εδώ τα εξοχικά σας, αλλά ως κυβέρνηση δεν διατίθεστε ούτε εσείς, να αγοράσετε ώστε να διασωθεί, ούτε το σπίτι του Ροδάκη, ούτε του Μόραλη και τόσα άλλα σημαντικά για την ιστορία μας σπίτια.
Γιατί ακόμη ζουν ανάμεσά μας οι δολοφόνοι των συγχωριανών μας, του διπλού φονικού που συγκλόνισε όλη τη χώρα, αφού η αστυνομία που καλά σας φρουρεί, δεν κατάφερε πέντε μήνες τώρα να τους βρει.
Γιατί η συγκατοίκησή μας σε αυτό το νησί, η γνωριμία μας, δεν σας συγκίνησε να μας δείξετε το αλληλέγγυο πρόσωπό σας. Λίγες κούτες με φαρμακευτικό υλικό, μας πετάτε πού και πού, προσφορά από τα  γειτονικά κοινωνικά φαρμακεία και εμείς λέμε χίλια ευχαριστώ. Σε ένα Κέντρο Υγείας που έχτισε κάποτε ως μηχανικός ο κ. Φλαμπουράρης και σήμερα παρακαλάμε όλοι για τις ελλείψεις του. “Αλληλεγγύη”, πώς καταφέρατε να χάσει αυτή η λέξη την αξία της…
Γιατί μπορεί να είμαστε φιλόξενοι, να σας καλοχαιρετάμε ως πελάτες και ως παραθεριστές, αλλά δεν είμαστε και φρεγάτα να ακούμε σε στάση προσοχής ότι “τα καλύτερα έρχονται“.
Ένα νησί της εξαθλιωμένης Ελλάδας είμαστε, που εσείς έρχεστε να πάρετε τον αέρα σας, αλλά έχετε βαρύνει τις δικές μας ανάσες. Προσπαθούμε από τον τουρισμό να βγάλουμε τα έξοδά μας και τους φόρους, το κέρδος το έχουμε ξεγράψει, από τους τουρίστες, που θα μας προτιμήσουν όχι γιατί ξαφνικά ονομαστήκαμε “το νησί των υπουργών”, αλλά για αυτά που έχουμε από αιώνες πριν, την Αφαία, την Κολώνα, την Παλιαχώρα, τον Άγιο, το φως της Αίγινας. τον ήλιο και τις ακρογιαλιές μας.
Άραγε, τον ήλιο και τη θάλασσα πόσο θα μας τα φορολογήσετε; 23% ή 24% ;

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.