ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ

Δενδροκουρέματα και… διαβολοσκορπίσματα

Written by aeginalight
Έχουμε δει πολλά “χειρουργικά” κλαδέματα στα δένδρα μας από την σημερινή δημοτική αρχή, που προκαλούν μικρά περιβαλλοντολογικά εγκεφαλικά.
Πιο πρόσφατο το μακρόβιο δέντρο στην πλατεία του δημαρχείου που “έπεσε” για χάρη προγραμματισμένης αναμόρφωσης της πλατείας. Μετά από πολλές αντιδράσεις πολιτών, ό,τι απέμεινε από το “θύμα”,  μπήκε σε πρόγραμμα “εντατικής θεραπείας” με χορήγηση βρεχόμενης λινάτσας και τώρα περιμένουμε το θαύμα. Δύσκολες όμως οι θερμοκρασίες της εποχής για την κατάσταση του “ασθενή”, ο οποίος βρίσκεται σε κοινή θέα σε κεντρικό σημείο της παραλίας μας και μπορεί να θαυμάζεται και τα φωτογραφίζεται από τους τουρίστες.
Κάπως έτσι και χειρότερα είδαμε πέρυσι να πέφτει το δέντρο στην πλατεία Εθνεγερσίας, μόνο που εκείνος ο “ασθενής”, “έμεινε στον τόπο” και η πλατεία όπως την ξέραμε.
Ανάλογα, κάτοικος της Κυψέλης, όπως μας είπε, είδε το πεύκο στην αυλή του και δεν το γνώρισε, μετά το κλάδεμα από τον δημοτικό υπάλληλο, που δεν έκοψε μόνο τα κλαδιά που έβγαιναν στον δρόμο, αλλά ότι ήθελε. Μήνες ταλαιπωρείται από γραφείο σε γραφείο, για να βρει το δίκιο του ή τουλάχιστον να προλάβει να σώσει κάτι στον επόμενο καλλωπισμό.
Στην περιοχή Λιβάδι, στην παραλία Καμάρες, κλαδεύτηκαν τα αρμυρίκια στο μονοπάτι που οδηγεί στην πλαζ και τα κοντινά της κατά μήκος του δρόμου. Το κλάδεμα εκεί δεν είναι για εγκεφαλικό, αλλά τα κλαδέματα δεν απομακρύνθηκαν, έμειναν εκεί που έπεσαν σχεδόν μήνα, έχουν ήδη ξεραθεί και οι πολίτες ανησυχούν για πυρκαγιά.
Ενημέρωσαν την αστυνομία και την πυροσβεστική,  για την παραμονή των κλαδεμάτων, αλλά δεν είδαν καμία αλλαγή του τοπίου. Όπως δεν είδαν καμία διάθεση από τον δήμο, από πέρυσι που δεν δόθηκε για εκμετάλλευση η συγκεκριμένη πλαζ, να φροντίσει ώστε να επανέλθει στην αρχική της μορφή, παρά τις πολλές τους εκκλήσεις.
Οι ίδιοι οι κάτοικοι από την περασμένη άνοιξη  απομακρύνουν μόνοι τους με πολύ κόπο και δικά τους έξοδα, τα παρατημένα και κατεδαφισμένα υλικά των ξύλινων κατασκευών και όλα τα σκουπίδια του προηγούμενου μισθωτή.
Μια προσπάθεια αγανακτισμένων πολιτών για καθαρή παραλία, μια μάχη που δεν έχει τέλος. Μέχρι σήμερα τέλη Ιουνίου, αμέτρητες παλέτες ξεφυτρώνουν στην άμμο. Στο άσχημο σκηνικό προστίθενται τα παρατημένα κλαδέματα και η άκρη του δρόμου που μονίμως είναι γεμάτη από τα σκόρπια σκουπίδια του κάδου, όπως και το πίσω μέρος του.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.