Εικοσιπέντε σύγχρονοι ποιητές, που ζούμε μαζί τους στην Αίγινα, μας χάρισαν ακόμα μια χρονιά, στην Αυλή του Λαογραφικού Μουσείου, τον ποιητικό τους λόγο μέσα από τα βάθη της ψυχής τους.
Εικοσιπέντε ποιητές της Αίγινας, μας απέδειξαν την αναγκαιότητα της ποιητικής έκφρασης, σε μια περίοδο κρίσης, φτωχοποίησης, συλλογικού κενού και αγριότητας, ένα μαγικό εργαλείο για συμμάζεμα του εσωτερικού μας κόσμου.
Τη βραδιά οργάνωσε για 7η χρονιά ο Περιβαλλοντικός και Πολιτισμικός Σύλλογος « Ο ΑΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΙΟΣ», την μουσικότητα των στίχων συνόδευσε ζωντανή μουσική με μαντολίνο απο την κ.Αρετή Πηγιαδίτη και κιθάρα από τον κ. Διονύση Μικέλη.
Η κ.Ελένη Κυπραίου και ο κ. Πασχάλης Μελισσάρης, απήγγειλαν ποιήματα, όσων ποιητών δεν επέλεξαν να ανέβουν στην σκηνή.
Η κ. Καίτη Τύμη-Εμμανουήλ, πρόεδρος του συλλόγου, στην εισαγωγή της, αναφέρθηκε στην φετινή απούσια της Βικτώριας Τράπαλη, που όπως είπε απόψε μας κοιτάει από ψηλά και χαίρεται και ξεκίνησε τη βραδιά με ένα ποίημα της Βικτώριας.
Απούσα από τους εικοσιπέντε συμμετέχοντας, η αγαπημένη μας ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, λόγω ενός μικρού ατυχήματος που είχε.
Η Αυλή του Λαογραφικού γεμάτη, με φίλους και θαυμαστές του είδους, που απόλαυσαν αυτό το νυχτερινό ταξίδι στην ποιητική πραγματικότητα.
Από την δημοτική αρχή, την βραδιά τίμησε ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης ο οποίος στο τέλος μοίρασε τιμητικά διπλώματα στους συμμετέχοντες και η Δημοτική Σύμβουλος κ. Καίτη Σαλπέα.













