ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΚΚΕ Αίγινας για έκθεση της ΚΕΔΑ: Αντικομμουνισμός και μισαλλοδοξία

ΚΚΕ Αίγινας
Written by aeginalight

ΑΝΤΙΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΑΛΛΟΔΟΞΙΑ ΣΕ “ΕΚΘΕΣΗ” ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Α. ΑΙΓΙΝΑΣ

            Με την αιγίδα του Δήμου Αίγινας οργανώθηκε πρόσφατα από την ΚΕΔΑ Αίγινας έκθεση όπου, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται φωτογραφίες στρατιωτών με υπότιτλους περί “κομμουνιστοσυμμοριρτών” και “εαμοβούλγαρων“.

Κάποιοι βρήκαν ευκαιρία να εκφράσουν τα μισαλλόδοξα αισθήματά τους που ο λαός μας έχει καταδικάσει και που παραπέμπουν στα ιδεολογήματα της Χρυσής Αυγής.

Δεν μπορούν φαίνεται να χωνέψουν ακόμη τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ ενάντια στους φασίστες κατακτητές και τους συνεργάτες τους.

Δεν μπορούν να ξεπεράσουν την τρίχρονη εποποιία  του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας ενάντια στους ντόπιους εκμεταλλευτές-δυνάστες και που χωρίς την ένοπλη επέμβαση των Άγγλων και Αμερικανών η αστική τάξη θα είχε ηττηθεί.

Το Κ.Κ.Ε. σε όλη αυτή τη διαδρομή αναδείχτηκε σε βασικό πρωταγωνιστή, υπερασπιζόμενο το φτωχό εργαζόμενο λαό. Αντίθετα με την αστική τάξη που έφερε το βαθύ στίγμα, είτε της συνεργασίας με τους κατακτητές, είτε της φυγής, είτε της αποχής από τον απελευθερωτικό αγώνα.

Ο Δ.Σ.Ε. ήταν ένας λαϊκός στρατός και είχε βαθείς δεσμούς με τον λαό. Πως θα μπορούσε άλλωστε να γράψει αυτή την τρίχρονη εποποιία (1946-49) παρά τους άνισους όρους, μέσα στους οποίους έδρασε. Σε όλη αυτή την δεκαετία του ’40, έδωσαν την ζωή τους χιλιάδες μέλη και στελέχη του Κ.Κ.Ε. Χιλιάδες οι τραυματίες, δεκάδες χιλιάδες βασανίστηκαν και φυλακίστηκαν.

Είμαστε περήφανοι! Δεν ξεχνάμε, τους τιμάμε με την καθημερινή δράση. Παλεύουμε να φανούμε αντάξιοι του αγώνα και της θυσίας τους.

            Απ΄ την άλλη οργίαζαν οι συμμορίες των Σούρλα, Μαγγανά, Κατσαρέα, της “Χ” κ.α. δολοφόνων, συνεργατών των κατακτητών που τα αστικά κόμματα και ο κρατικός μηχανισμός τους είχαν υπό την προστασία τους.

Ο λαός μας με τους αγώνες του απόχτησε μεγάλη εμπειρία. Οι φυλακές της Αίγινας, ο Τούρλος, το Νεκροταφείο ήταν τόποι μαρτυρίου και ηρωισμού για εκατοντάδες κομμουνιστές, πατριώτες.

Καλούμε τον λαό της Αίγινας και ιδιαίτερα τη νεολαία να μελετήσει την πραγματική ιστορία του λαϊκού κινήματος , που αποτελεί μια σπουδαία παρακαταθήκη και για το σήμερα.Η διαστρέβλωση και η παραχάραξη της ιστορίας όπως και ο αντικομμουνισμός είναι φαινόμενα που οξύνονται ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης για να περνούν αντιλαϊκά μέτρα αλλά και γενικότερα τα σχέδια της αστικής τάξης.

Το Κ.Κ.Ε. καταδικάζει τέτοιες ενέργειες και καλεί το λαό να τις αποδοκιμάζει όπου και όποτε εκδηλώνονται.

Κ.Ο. Αίγινας Κ.Κ.Ε.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.