ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ

Ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας για τον Γιάννη Σανταντόνιο

Written by aeginalight

Έφυγε από τη ζωή ένας εκλεκτός πολίτης της Αίγινας και συνιδρυτής του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Έφυγε από τη ζωή ένας εκλεκτός πολίτης της Αίγινας και συνιδρυτής του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας.

Ο ζωγράφος Γιάννης Σανταντόνιο, 73 χρόνων, απεβίωσε την Τρίτη 11 Ιανουαρίου σε νοσοκομείο της Αθήνας. Είχε γεννηθεί στην Αθήνα όπου φοίτησε στη Σχολή Καλών Τεχνών και αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Παρίσι. Έζησε πολλά χρόνια στη Γαλλία και το 1981 επέστρεψε στην Ελλάδα. Τα τελευταία 20 χρόνια είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην αγαπημένη του Αίγινα.

Έκανε πολλές εκθέσεις ζωγραφικής στο Παρίσι και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, ατομικές και ομαδικές. Είχε φιλοτεχνήσει με τοιχογραφίες γαλλικά σχολεία και ένα εργοστάσιο της Ρενώ. Είχε κάνει επίσης τοιχογραφίες και σε κτίρια της περιοχής του Δήμου Ζωγράφου στην Αθήνα.

Ατομικές και συλλογικές εκθέσεις έργων του παρουσιάστηκαν στην Αθήνα και την Αίγινα. Ενέπνευσε και συμμετείχε στη δημιουργία και παρουσίαση έργων ζωγραφικής με θέμα το δέντρο της φιστικιάς στο πρώτο φεστιβάλ Φιστικιού.

Τελευταία σημαντικά έργα του ήταν οι τοιχογραφίες που ζωγράφισε αφιλοκερδώς σε δεξαμενές νερού διάφορων περιοχών του νησιού μας με τη βοήθεια της αγαπημένης του συζύγου Κυριακής Χριστακοπούλου. Για το σύνολο της προσφοράς του έχει βραβευθεί από το Δήμο Αίγινας.

Είχε ακόμη δραστηριοποιηθεί σε πολλές κοινωνικές, οικολογικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες μέσα από τον σύλλογο Ενεργών Πολιτών της Αίγινας του οποίου διετέλεσε και πρόεδρος.

Ένας σημαντικός και αγαπημένος πολίτης του νησιού μας έφυγε. Με θλίψη αλλά και αγάπη θα τον αποχαιρετήσουμε εδώ στο νησί την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου.

Σημείωση: δεν έχει ακόμα ορισθεί η ακριβής ώρα, θα ενημερώσουμε με επόμενο σημείωμα.

Σύλλογος Ενεργών

 Ενημέρωση:  Η Ώρα του αποχαιρετισμού στον Γιάννη Σανταντόνιο

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.