ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τιμές στα ποτισμένα με αίμα χώματα του Τούρλου

Written by aeginalight

Υπό το βλέμμα και την άψογη φιλοξενία του Πολεμικού Ναυτικού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Μαΐου 2017, η τιμητική εκδήλωση της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας προς τους εκτελεσθέντες στην Βαγία πολιτικούς κρατούμενους, κατά την Γερμανική κατοχή και τον  εμφύλιο πόλεμο.

Το μνημείο των εκτελέσεων, βρίσκεται εντός της περιφραγμένης περιοχής των Ναυτικών Οχυρών Αίγινας, στο Κέντρο Λήψης του Π.Ν. στη θέση Τούρλος στην Βαγία.
Ο Διοικητής Βάσης Τούρλου κ. Κ. Κλώνος υποδέχθηκε τους συμμετέχοντες στην πύλη, οι ναύτες και άλλοι βαθμοφόροι, τους καθοδήγησαν ή κάποιους τους μετέφεραν έως το μνημείο και αντίστροφα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν λουλούδια οι βουλευτές, κ.Θεόδωρος Δρίτσας και κ. Χριστόφορος Παπαδόπουλος.

​Για την ημέρα μίλησαν, ο ​κ. Αντώνης Ντελής​ δημοτικός σύμβουλος & επικεφαλής της δημοτικής παράταξης​ “​Αίγινα – ​Κοινωνία Πολιτών”,​ ο κ.​ Παναγιώτης Πατσακιός​,​ ​συντονιστής της ​Ο.Μ.ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας ο οποίος κατέθεσε το στεφάνι και​ ο γιατρός κ.​ Γιώργος Μπόγρης.

 

Ο ποιητής Γιώργος Μ. Μαρίνος απήγγειλε ένα ποίημα του για την ειρήνη και στο τέλος της εκδήλωσης, πριν ψαλεί ο Εθνικός Ύμνος, τραγούδησε μαζί με όλους το “Επέσατε θύματα, αδέρφια, εσείς​”​.

 

Ο κ. Π. Πατσακιός μίλησε στο Aegina Light για την ημέρα:


“Η 1η του Μάη είναι ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής για τους αγωνιστές της εργατικής τάξης, που έχει δώσει μακροχρόνιους αγώνες για να αποκτήσει τα προς το ζην και δικαιώματα τα οποία σήμερα 
διακυβεύονται. Ο αγώνας  συνεχίζεται τιμώντας τους νεκρούς μας.

Σήμερα είμαστε εδώ σαν οργάνωση και πιστεύουμε να πάρει μεγαλύτερη διάσταση, γιατί τιμώντας το παρελθόν μας βλέπουμε με καλύτερη οπτική το μέλλον μας. Ευελπιστώ ότι θα βρει ανταπόκριση στην τοπική κοινωνία, διότι ο λαός που ξεχνάει την ιστορία του ξεχνάει και το μέλλον του. 

Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μάχη να κρατήσουμε την ιστορία μας σε επαγρύπνηση, τιμώντας και τους νεκρούς και τους σημερινούς αγώνες. Έρχονται μέρες δύσκολες και πρέπει σε αυτά τα δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σαν κοινωνία και σαν Ευρώπη, να λαμπαδιάσει η δημοκρατία, η κοινωνική αλληλεγγύη και η ισότητα”.

Νέλλη Πετροπούλου

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.