ΒΙΒΛΙΟ

“Του Κόσμου τα Παράξενα Κρασιά” της Μαρίας Τζίτζη στην Πέρδικα

Written by aeginalight
Το πανσέληνο βράδυ της Παρασκευής, ο Σύλλογος Φίλων Fistiki Fest παρουσίασε ένα ακόμη βιβλίο της χημικού-οινολόγου κ. Μαρίας Τζίτζη, στο ξενοδοχείο Anzi στην Πέρδικα. 

Του κόσμου τα παράξενα κρασιά” ο τίτλος, από τις εκδόσεις Νεφέλη.

​​

Στην εκδήλωση μίλησαν, ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Στράτος Πανταβός και η δημοσιογράφος Κική Τριανταφύλλη, η οποία μας ευχήθηκε να αναβιώσουμε τους αμπελώνες της Αίγινας και συνομίλησε με την συγγραφέα σε έναν ελκυστικό διάλογο για κάθε οινόφιλο και όχι μόνο.

 

Η κ. Μαρία Τζίτζη, μας ξενάγησε με οδηγό το βιβλίο της, σε παράξενα κρασιά ανά τον κόσμο, κρασιά υψηλής ποιότητας, με παράξενες τεχνικές οινοποίησης, καλλιέργειας, με ιδιαίτερα χρώματα κι αρώματα, όλα αποτελέσματα παθιασμένων οινολόγων. Ανάμεσα στα πολλά που εντυπωσίασαν, όπως κρασί από σαπισμένα ή παγωμένα σταφύλια, ήταν και η προσθήκη ρετσινιού φιστικιάς σε πορτοκαλί κρασί της Γεωργίας.

Στο τέλος ευχαρίστησε για την παρουσίαση τον σύλλογο, την δημοσιογράφο, το ξενοδοχείο και ιδιαίτερα τις κυρίες Ράνια Κορναράκη Πετρά και Ελένη Κουνελάκη – υπεύθυνες έως πέρυσι της Ομάδας Γαστρονομίας της Γιορτής Φιστικιού,  για την άψογη επιμέλεια της εκδήλωσης.

Μετά την παρουσίαση, στον εξωτερικό χώρο του ξενοδοχείου, η συγγραφέας υπέγραφε τα βιβλία της και οι καλεσμένοι δοκίμαζαν ποικιλίες κρασιών από τον μπουφέ.


Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.