ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Θεοδώρα Χωραφά και ομάδα ΑΦΗ: “Estro – το ταξίδι του Οίστρου”

Written by aeginalight

Η Orasi Art σας προσκαλεί στα εγκαίνια του πρώτου της εικαστικού project στην Αθήνα, στις 16/11!

Πρόκειται για την έκθεση ‘Estro – το ταξίδι του Οίστρου’, μεταφορά και συνέχεια της έκθεσης ‘Οίστρος – il viaggio dell’ Estro’, η οποία έλαβε χώρα στην Μπολόνια της Ιταλίας τον Μάρτιο του 2016, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία.

Θέμα της έκθεσης αποτελεί το πώς η λέξη Οίστρος, με τις πολλές ετυμολογικές ερμηνείες της (έμπνευση, αλογόμυγα, θηλαστικό σε περίοδο ωορρηξίας), καθρεφτίζει τα γλωσσικά αντιδάνεια μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας εδώ και αιώνες, και κατ’ επέκταση την έννοια ενός περάσματος στη Μεσόγειο, ενόςταξιδιού καλλιτεχνικής αναζήτησης. Τα εκθέματα αφορούν εικαστικές εγκαταστάσεις της ΑΦΗς Collective, μιας ομάδας οχτώ καλλιτεχνών οι οποίοι δουλεύουν μαζί από το 1979 με βάση την Ελλάδα, επιδιώκοντας να καταργήσουν τα όρια μεταξύ καλών και εφαρμοσμένων τεχνών.

Ο χώρος της έκθεσης βρίσκεται στην Κεραμεικού 28, στο Μεταξουργείο και πρόκειται για ένα εγκαταλελειμμένο, πολυεπίπεδο νεοκλασικό κτίριο, το οποίο έχει προσέλθει στη δημιουργική διαχείριση της ομάδας Communitism, με στόχο την ανάπτυξή του σε πολιτισμικό κέντρο αλληλεπίδρασης της τοπικής κοινωνίας με Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες.

Με ελεύθερη είσοδο

Η Orasi Art ιδρύθηκε το 2015 με αντικείμενο την ανάδειξη των καλών τεχνών ως κανάλια διαπολιτισμικού διαλόγου, μέσω project που εστιάζουν στην πολιτισμική συνεργατικότητα και αλληλεπίδραση.

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.