ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Αλέξανδρος Κουκούλης κι ένα παραμυθένιο χωριό στο “Αιάκειον”

Written by aeginalight

Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα συναντήσαμε το Αλέξανδρο Κουκούλη στο ζαχαροπλαστείο “Αιάκειον” στην παραλία της Αίγινας.
Σε συνεργασία με τον  Μιχάλη Γαλάνη, είναι η τρίτη γενιά που έχει αναλάβει να συνεχίσει την ιστορία του εμβληματικού ζαχαροπλαστείου, που το 2018 συμπληρώνει 60 χρόνια λειτουργίας.

Ο Αλέξανδρος, είναι απόφοιτος του ΙΕΚ ¨LE MONDE¨, κάτοχος πτυχίου Τουριστικών Επαγγελμάτων με ειδίκευση στα ξενοδοχειακά και κάτοχος πτυχίου Μαγειρικής. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, (Αγγλία – Γαλλία), που αφορούν:  «Haute Cuisine», «Art de Table», «Η Τέχνη του Καφέ», «e-Marketing», κ.α.

Για τα φετινά Χριστούγεννα, δημιούργησε ένα παραμυθένιο χωριό που με το τρενάκι του, μας ταξιδεύει ανάμεσα στα Gingerbread σπιτάκια,  θυμίζοντας μας το παραμύθι του Hansel και τις Gretel.

Ο Αλέξανδρος μας υποδέχτηκε στο παρασκευαστήριο, του ¨Αιάκειον¨ για να μας παρουσιάσει την δημιουργία των μαγικών Gingerbread και εμείς με την σειρά μας, να την μεταφέρουμε σε εσάς.

ΥΛΙΚΑ:                                                                                ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

3 ¼  φλ.τσαγ. αλεύρι γ.ο.χ                                           3 φλ.τσαγ. ζάχαρη άχνη
1κουτ.γλ.σόδα                                                                  3 ασπράδια
¼ κου.γλ.αλάτι
1 φλ.τσαγ. βούτυρο γάλακτος
¾ φλ.τσαγ. ζάχαρη καστανή
2 κουτ.γλ. τζίντζερ σε σκόνη
1 κουτ.γλ. κανέλα
¼ μοσχοκάρυδο
1 πρέζα γαρίφαλο
1/3 φλ.τσαγ. μέλι
1 μεγάλο αυγό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ:
χρώμα ζαχ/κής
πουράκια
τρούφα πουράκια
smarties

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά τη ζάχαρη με το αλεύρι μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα – ένα τα αυγά και το μέλι, αφού ομογενοποιηθούν τα υλικά προσθέτουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι, το τζίντζερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρίφαλο. Χτυπάμε για λίγο ακόμη σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ζυμάρι μαλακό.

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε σε ίσα μέρη, το τυλίγουμε με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.

Με  τον πλάστη ανοίγουμε το ζυμάρι μας με λίγο αλεύρι ή για ευκολία τοποθετούμε το ζυμάρι μας ενδιάμεσα από δύο λαδόκολλες.

Με κουπάτ ή με φόρμες σιλικόνης  κόβουμε σε διάφορα σχέδια ή έχοντας σχεδιάσει Πατρόν από χαρτόνι σε διάφορα σχήματα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 15 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.

Μόλις τα Μπισκότα μας κρυώσουν χτυπάμε το γλάσο στο μίξερ, το τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και αρχίζουμε να κολλάμε τις ενώσεις. (για τα σπιτάκια)

Όταν στεγνώσει το γλάσο, θα έχει κολλήσει και το διακοσμούμε με ότι μπορεί να το κάνει εντυπωσιακό.

Γλυκά Χριστούγεννα με Υγεία!!!

Ράνια Κορναράκη Πετρά
Ελένη Κουνελάκη

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.