ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρύ το πένθος στην Αίγινα από το τραγικό τροχαίο

Written by aeginalight

Το τροχαίο δυστύχημα του Σαββάτου 10 Μαρτίου

Το τροχαίο δυστύχημα του Σαββάτου 10 Μαρτίου στην παραλιακή οδό της πόλης της Αίγινας, που στοίχισε τη ζωή του 37χρονου μοτοσικλετιστή, συγκλόνισε όλη την Αίγινα σαν είδηση αλλά και εξόργισε εξαιτίας της αργοπορίας ασθενοφόρου λόγω έλλειψης οδηγών του Κέντρου Υγείας.

Ο άτυχος 37 χρονος κατέληξε από αιμορραγία στην άσφαλτο σε απόσταση λεπτών από το Νοσοκομείο Αίγινας και το Κέντρο Υγείας.

τροχαίο -φωτο από star tv

Σήμερα Τετάρτη 14 Μαρτίου, πλήθος φίλων και συγγενών τον ακολούθησαν στην τελευταία του κατοικία.

Η θλίψη και η οργή όλων των κατοίκων για την αργοπορία ασθενοφόρου που έφτασε μετά από συνεργασία με το Νοσοκομείο Αίγινας, είναι διάχυτη σε όλο το νησί αλλά και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η έλλειψη οδηγών στο Κέντρο Υγείας είναι γνωστή χρόνια τώρα και δεν έχει βρεθεί εναλλακτική λύση για τις κενές βάρδιες ή κάποιος συντονισμός με οδηγούς και ασθενοφόρα του Νοσοκομείου και του Νεφρολογικού Κέντρου. Σε επίσκεψη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ μαζί με πολλούς βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Α΄Πειραιώς, στην 2η ΥΠΕ Πειραιά τον Ιανουάριο του 2018, οι ελλείψεις του Κέντρου Υγείας απλώς συζητήθηκαν και καταγράφηκαν.
Μετά το τροχαίο και την οργή των πολιτών, ο Δήμαρχος Αίγινας συγκάλεσε σύσκεψη για το θέμα, όπου κάλεσε τους επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου, την διεύθυνση Κέντρου Υγείας, Νοσοκομείου και Νεφρολογικού Κέντρου.
Ο δημοτικός σύμβουλος και ιδιώτης γιατρός κ. Σωκράτης Δούκας, αμέσως μετά το τροχαίο, είχε ζητήσει έκτακτη σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου αλλά δεν πήρε απάντηση και χαρακτήρισε την πρόσκληση του δημάρχου ” σύγκληση περιορισμένης εμβέλειας”.

Μια λύση που συζητείται από δημοτικούς συμβούλους και ιατρούς είναι μια εθελοντική ομάδα οδηγών από κατοίκους, αλλά δεν έχει συζητηθεί ούτε από την Επιτροπή Υγείας,  ούτε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας ώστε να λειτουργήσει με νομιμότητα.

Η σημερινή σύσκεψη στο δημαρχείο δεν έφερε καμία αλλαγή στα μέχρι τώρα δεδομένα. Συζητήθηκε η υποστήριξη από το Νοσοκομείο και το Νεφρολογικό Κέντρο, αλλά χωρίς καμία εξασφάλιση.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.