ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με απαρτία από την αντιπολίτευση η συνεδρίαση του Δ.Σ. Αίγινας

Written by aeginalight

«Για άλλη μια φορά η αντιπολίτευση κάνει την απαρτία. Τουλάχιστον σεβαστείτε μας και ακούστε τις προτάσεις μας». Είπαν με μια φωνή οι επικεφαλής παρατάξεων αντιπολίτευσης κ. Νεκτάριος Λεούσης και ο κ. Φίλιππος Τζίτζης. «Κάνουμε καλοπροαίρετη αντιπολίτευση κ. Δήμαρχε και αντί να διοικήσετε μαζί μας ακούμε σχόλια σα να είμαστε παιδάκια» παραπονέθηκε ο κ. Φ. Τζίτζης.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης στην εισαγωγή του, για το πρόσφατο πρόβλημα της υδροδότησης :
«Βγαίνετε και καταγγέλλετε για έλλειψη νερού. Λες και δεν είμαστε νησί, δεν δικαιούται η Αίγινα να μείνει 1 λεπτό χωρίς νερό; Δεχόμαστε έμμεσο εκβιασμό από τους υδρομεταφορείς. Χαίρομαι που επιτέλους έρχεται το νερό στην Αίγινα και θα σταματήσουν αυτοί οι εκβιασμοί».
Για τις κατεδαφίσεις στην περιοχή της Αύρας: «Στην Αίγινα πρώτη φορά πάει να εφαρμοστεί ο νόμος και δεχόμαστε απειλές για σωματική βλάβη ακόμη και μέσα στο δημαρχείο. Γνωρίζετε όλοι τι έχει γίνει με τις κατεδαφίσεις των αυθαιρέτων και τι θα γίνει με τις επόμενες κατεδαφίσεις».

Τα προημερησίας κράτησαν πάλι πάνω από τρεις ώρες. Τα κυριότερα:

Στην προηγούμενη συνεδρίαση για την πεζοδρόμηση της Πηλέως, ο δήμαρχος υποσχέθηκε σε πολίτες που παρευρέθησαν, να συζητηθεί στην επόμενη. Οι πολίτες ξαναήρθαν αν και δεν  ήταν  στα θέματα της ημερήσιας. Για το θέμα κλήθηκε και τοποθετήθηκε η ειδική σύμβουλος του δήμου κ. Ξανθή Σκαλτσιώτη που εξήγησε ότι η νόμιμη και μόνιμη διαδικασία, με ΦΕΚ, θα πάρει περίπου έναν χρόνο.
Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης ζήτησε από το Σώμα να συζητηθεί και να ψηφιστεί μια προσωρινή απόφαση πεζοδρόμησης για το καλοκαίρι.  Αφού συζητήθηκε περίπου μια ώρα, ο δήμαρχος και ο αντιδήμαρχος κατέληξαν ότι δεν ισχύει καμία προηγούμενη απόφαση άρα δεν μπορεί να γίνει και επικαιροποίηση, διότι όπως ενημέρωσαν, άλλαξε ο νόμος. Υποσχέθηκαν άλλη μια φορά το θέμα να μπει στην επόμενη συνεδρίαση αν και ο κ. Αντώνης Ντελής νωρίτερα είχε πει «μην ταλαιπωρείτε τους πολίτες, πείτε τους αν γίνεται κάτι προσωρινό ή όχι».

Ο κ. Νίκος Πτερούδης εκδήλωσε την ανησυχία του για την καθαριότητα, ρώτησε αν είμαστε ευχαριστημένοι και έτοιμοι για το καλοκαίρι. «Οι ασημί κάδοι είναι σε άθλια κατάσταση, γιατί δεν προμηθευτήκαμε κάδους, και, γιατί δεν χρησιμοποιούμε τον κλαδοτεμαχιστή που είναι συρόμενος και κόβει επί τόπου». Επίσης πρότεινε, «μαζέψτε τους μπλε κάδους αφού δεν γίνεται ανακύκλωση. Στην επανέναρξη της ανακύκλωσης πώς θα πείσετε τους πολίτες που βλέπουν ένα χρόνο τώρα το κοινό απορριμματοφόρο να τους αδειάζει». Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Αγής Μαρμαρινός παραθέτοντας πολλές λεπτομέρειες απέφυγε μια ουσιαστική απάντηση και παρέπεμψε επανειλημμένα τον κ. Πτερούδη να ενημερωθεί από ιντερνετική σελίδα που κάνει τις δηλώσεις του. «Θα περιμένουμε πάλι τον …στόλο» ακούστηκε στην αίθουσα.

Για δημοσιεύματα που αναφέρουν υπερσύγχρονο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας, ρώτησε ο κ. Σωκράτης Δούκας αν αληθεύουν και ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Στέλιος Θεριανός ενημέρωσε ότι έγινε άμεση αντικατάσταση λόγω βλάβης του παλιού και ήρθε ένα ίδιο αλλά με περισσότερα διανυθέντα χιλιόμετρα. Με οδηγούς τι γίνεται, ρώτησε ο κ. Ν. Λεούσης. «ήμαστε κάθε μέρα στις θέσεις μας» απάντησε ο κ . Θεριανός, «παραμένουμε στα ίδια» συμπέρανε ο κ. Ν. Λεούσης.

Ο κ. Γιάννης Παπαδόπουλος τοποθετήθηκε για τις κατεδαφίσεις στην Αύρα όπου ήθελε να διευκρινίσει ότι προσφέρθηκε ως επιβλέπων τεχνικός ασφαλείας αμισθί, για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες, που αποφάσισαν να κάνουν οι ίδιοι την κατεδάφιση για να έχουν μειωμένο πρόστιμο.

Ο κ. Κυριάκος Τρίμης παραπονέθηκε για αποφάσεις του Δ.Σ. που δεν τηρούνται, όπως αναφέρθηκαν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι, το κλείσιμο της παραλίας τις βραδινές ώρες από 1 Ιουνίου,  το ωράριο τροφοδοσίας των καταστημάτων και η πεζοδρόμηση οδών στο κέντρο της πόλης.

Στα ημερησίας, το 10ο θέμα το αίτημα της ΟΤΕ Α.Ε. για συνέχιση των εργασιών στην κοινότητα Μεσαγρού και Βαθέος, ψηφίστηκε ομόφωνα με την διαβεβαίωση των αρμοδίων ότι θα είναι μόνο περιμετρικό σκάψιμο των ΚΑΦΑΟ για νέα τοποθέτηση.
Επιεικώς απαράδεκτη, χαρακτήρισε ο κ. Νεκτάριος Λεούσης την αποκατάσταση του οδοστρώματος από τα έργα του ΟΤΕ για την τοποθέτηση οπτικών ινών και άκρως επικίνδυνη ιδιαίτερα για τα δίτροχα. Μαζί του συμφώνησε όλο το Σώμα που τοποθετήθηκε ανάλογα. Πολίτες κατέθεσαν την αγανάκτησή τους όχι μόνο για την επικινδυνότητα των έργων αλλά και ανάρμοστη συμπεριφορά, του εργολάβου στην Αίγινα. Ο δήμαρχος και ο πρόεδρος Δ.Σ. ζήτησαν να γίνει πρώτα πλήρης αποκατάσταση των μέχρι τώρα ατελειών και μετά να συνεχίσουν.
Εκπρόσωπος της ΟΤΕ και της Εγνατία, τεχνική εταιρία του έργου, που παρευρέθησαν για το θέμα, συμφώνησαν και ζήτησαν συγνώμη από τους πολίτες για την ταλαιπωρία και την συμπεριφορά του εδώ εργολάβου που δήλωσαν ότι θα τον αντικαταστήσουν.
Ιδιαίτερες ευχαριστίες και φιλοφρονήσεις δέχτηκαν από την κ. Καίτη Σαλπέα λόγω της χορηγίας του ΟΤΕ στην 10η Γιορτή Φιστικιού.

Το 5ο θέμα: Περί έγκρισης της υπ’ αριθμ. 48/2018 μελέτης με τίτλο: «προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος βελτίωσης λειτουργίας των δικτύων ύδρευσης και μείωσης των απωλειών πόσιμου νερού της νήσου Αίγινας,  δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση, πέρασε όμως κατά πλειοψηφία. Σε πολλά σημεία της μελέτης διαφώνησε ο κ Νεκτάριος Λεούσης «λάθος επιλογή, οι προτεραιότητες του νησιού είναι άλλες, προέχει η αντικατάσταση του δικτύου». Μαζί του συμφώνησε ο κ. Αντώνης Ντελής «αυτό το έργο δεν μας χρειάζεται, δεν συμφωνώ».

Αποσύρθηκαν τα θέματα 3 και 12.

 

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.