ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Αιγινήτισσα γιόρτασε τη Φανερωμένη της

Written by aeginalight

Στο παρεκκλήσι της Παναγίας της Φανερωμένης και του Αγίου Ιωάννη του Δαμασκηνού, στην πλατεία Πεύκων με το μικρό θεατράκι, γιόρτασε η Αιγινήτισσα την Παναγία τη Φανερωμένη.
Μετά τον Μέγα Εσπερινό, την Τετάρτη 22 Αυγούστου παραμονή της εορτής, ακολούθησε η καθιερωμένη πια εορτή που οργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Αιγινήτισσα”, με κεράσματα, μουσική και χορό. Τραγούδησε η ερασιτεχνική χορωδία της Βάνας Χαλκίδη-Συκιώτη, μαζί με τον Δημήτρη Ανέστη στο πιάνο και χόρεψε χορευτικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου Αίγινας “ο Καποδίστριας”

Η κ. Σάρα Κορωναίου, μέλος του συλλόγου και υπεύθυνη των εκδηλώσεων στο παρεκκλήσι, ευχήθηκε σε όσους παρευρέθηκαν, ανάμεσά τους και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Φίλιππος Τζίτζης, ευχαρίστησε όσους συνέβαλαν στον εορτασμό και εξέφρασε την επιθυμία να διατηρηθεί με αγάπη αυτό το παρεκκλήσι, που ήταν όραμα του πρώτου προέδρου του συλλόγου, από το 1979.
Ξεκίνησε τραγουδώντας η ίδια, το παραδοσιακό Μικρασιάτικο “Μενεξέδες και ζουμπούλια”, όπου το αφιέρωσε σε εκείνους που “έφυγαν” από την οδό Δάφνης του παραθεριστικού οικισμού της νότιας Αίγινας.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.