ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Τιμητική εκδήλωση του Δήμου Αίγινας για τον Γιάννη Σμαραγδή

Written by aeginalight

Τον σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή θέλησε να τιμήσει ο Δήμος Αίγινας για την πρόσφατη ταινία του “Καζαντζάκης” που κάποια γυρίσματα έγιναν και στην Αίγινα τον Σεπτέμβριο του 2016. Όπως επίσης την Διευθύντρια των εκδόσεων Καζαντζάκη κ. Νίκη Σταύρου και την ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ.

Η εκδήλωση με τίτλο “Ο Καζαντζάκης της Αίγινας μέσα από το βλέμμα του Σμαραγδή” πραγματοποιήθηκε στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, την Παρασκευή 10 Αυγούστου και ήταν στα πλαίσια των προφεστιβαλικών εκδηλώσεων της 10ης Γιορτής Φιστικιού.

Η Αντιπρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της 10ης Γιορτής Φιστικιού  κ. Μαίρη Κουκούλη καλωσόρισε το κοινό και χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Αίγινας κ. Δημήτρης Μούρτζης και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Καίτη Σαλπέα.
Ο εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Μπήτρος μίλησε εκτενέστερα για τον Νίκο Καζαντζάκη της Αίγινας και προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό με τον  Έλληνα συγγραφέα αλλά και από τα γυρίσματα της ταινίας στην Αίγινα.

Ο κ. Γιάννης Σμαραγδής μίλησε για την προσωπικότητα  του Νίκου Καζαντζάκη τονίζοντας την δοτικότητα του μεγάλου συγγραφέα και την αναγκαιότητα αυτής για την καλυτέρευση της καθημερινότητας όλων μας. Ανάμεσα στους δοτικούς ανθρώπους που γνώρισε συμπεριέλαβε την  κ. Νίκη Σταύρου δικαιούχο των πνευματικών δικαιωμάτων των έργων του Καζαντζάκη, η οποία παραχώρησε τα δικαιώματα του βιβλίου.

Το λόγο πήρε η κ. Νίκη Σταύρου, ευχαρίστησε για την πρόσκληση και μίλησε για το συγγραφικό έργο του Καζαντζάκη και την γνωριμία της με το Γιάννη Σμαραγδή.

Η ποιήτρια κ. Κατερίνα Αγγελάκη Ρουκ δεν παρευρέθηκε στην εκδήλωση λόγω ασθένειας.

 

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.