ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Κρυπτός Λιμήν Αίγινας

Written by aeginalight

Τριήμερο σημαντικών εκδηλώσεων για τον Κρυπτό Λιμένα διοργανώνεται από την Παρασκευή έως την Κυριακή στο χώρο του Λιμένα και το Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας. Ενταγμένο στα πλαίσια  της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το τριήμερο δίνει λαμπρή συνέχεια στο ενδιαφέρον των Αρχαιολογικών Υπηρεσιών και του κοινού για το συγκεκριμένο Αρχαίο Λιμάνι, που λειτούργησε τουλάχιστον 3000 χρόνια πριν την Αθήνα!

Σημειώνουμε ότι ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Αίγινας με την συνεργασία αρχαιολόγων είχε πραγματοποιήσει προ πενταετίας σημαντική εκδήλωση στον χώρο της Αύρας για τον Κρυπτό Λιμένα όπου είχαν παρουσιάσει εισηγήσεις η διευθύντρια της Γερμανικής Αρχαιολογικής Σχολής στην Αθήνα υπεύθυνη για την ανασκαφή της Κολώνας K. Sporn, η κ. Δ. Κουτσούμπα, των Εναλίων Αρχαιοτήτων και ο κ. Γ. Τρανταφυλλίδης, αρχαιολόγος-δύτης. Τετρακόσια άτομα περίπου, είχαν παρακολουθήσει με έντονο ενδιαφέρον την συγκεκριμένη εκδήλωση.

Χαιρετίζουμε θερμά τις νέες εκδηλώσεις για το πολύ σημαντικό θέμα του Κρυπτού Λιμένα που αναγγέλλουν μία νέα σελίδα στην τόσο καθυστερημένη ενάλια αρχαιολογική έρευνα στην χώρα μας, όπου όπως ξέρουμε, ο αρχαίος πολιτισμός και η δύναμη της Αθήνας, στηρίζονταν στις θαλάσσιες δραστηριότητες.
 Αλέξης Κράους
μέλος του Συλλόγου Ενεργών Πολιτών Αίγινας

 

Ενημέρωση 27/9: Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων οι εκδηλώσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιά και Νήσων και της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στην Αίγινα για το τριήμερο 28-29-30 Σεπτέμβρη, στο πλαίσιο των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, αναβάλλονται και θα οριστεί νέα πρόσφορη ημερομηνία για τη διεξαγωγή τους.

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.