ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Μια έκθεση ζωγραφικής και ένα υπόγειο που …απογείωσαν

Written by aeginalight

Η ζωγράφος Αριάννα Ραυτοπούλου επέλεξε να εκθέσει τα έργα της,  στα πλαίσια της Διαδρομής Καλλιτεχνών  της 10ης Γιορτής Φιστικιού Αίγινας, σε έναν ιδιαίτερο χώρο, στο υπόγειο της αντικερί Svarna”. Ένα υπόγειο, όπου η αυθεντικότητα του παλιού δένει απόλυτα με την τέχνη και παράλληλα το ένα αναδεικνύει  ισότιμα το άλλο.

Το στενάκι της Π. Ηρειώτη, έξω από το κατάστημα, από νωρίς το απόγευμα έως αργά το βράδυ του Σαββάτου 15 Σεπτεμβρίου 2018, πλημμύρισε με φίλους της τέχνης και της Αριάννας, που ανταποκρίθηκαν  στο κάλεσμά της.  Θαύμασαν τα έργα της, κουβέντιασαν μαζί της και γνώρισαν τη νέα αντικερί που αποτελεί ένα στολίδι για το κέντρο της πόλης της Αίγινας.

Καθίσαμε στα άνετα σκαλάκια της Svarna, με ένα ποτήρι καλό κρασί και  συζητήσαμε με την Αριάννα. Μας μίλησε για τις σπουδές της, την εργασία της ως αρχιτέκτονας και την παράλληλη αγάπη της για τη ζωγραφική που λόγω της εργασίας της δεν είχε χρόνο να εκφράσει.
Όπως μας είπε, επέλεξε την Αίγινα αναζητώντας έναν τόπο «καταγωγής»  και σήμερα αποτελεί για εκείνη τόπο έμπνευσης και δημιουργίας. Το πέτρινο σπίτι της στην Κυψέλη είναι ένα καταφύγιο και ο παράδεισος της, μαζί με το εργαστήριό της,  όπου δουλεύει κυρίως χειμώνα σε μικρογλυπτική και ζωγραφική.

«Μου αρέσει να ζωγραφίζω τον εσωτερικό μου κόσμο. Όχι εικονική ζωγραφική , αυτό που βγαίνει από μέσα μου, από τη καρδιά , από το μυαλό, από τη ψυχή, αυτό που αισθάνομαι. Θέλω αυτός που βλέπει ένα έργο μου, να μου λέει τι βλέπει μέσα από αυτό και όχι εγώ να εξηγώ το έργο».

Ο εσωτερικός κόσμος της Αριάννας Ραυτοπούλου, άλλοτε φωτεινός με πολύ χρώμα κι άλλοτε σκοτεινός, σε αρμονική συνύπαρξη με τον ιδιαίτερο χώρο της “Σβάρνα”, δημιούργησαν μια οπτικά απογειωτική ατμόσφαιρα.

Η Αριάνννα Ραυτοπούλου (δεξιά) με την ιδιοκτήτρια της “Σβάρνα” Σάρα Κουτρουμάνου.

Και με πολλούς φίλους:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.