ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επίσκεψη διαμαρτυρίας στον δήμαρχο για το 2ο Νηπιαγωγείο

Written by aeginalight

Για τα προβλήματα ασφάλειας των νηπίων που αντιμετωπίζει εδώ και δυο χρόνια το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019 και κατέθεσαν Επιστολή Διαμαρτυρίας.

Με πανό, πλακάτ και κεντρικό σύνθημα από τους λιλιπούτειους μαθητές “είναι δικαίωμά μας , η ασφάλειά μας“, ανέβηκαν στον 1ο όροφο του δημαρχείου και επισκέφθηκαν τον δήμαρχο.

Ο Δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης φανερά ενοχλημένος από την “κατάληψη”, όπως την χαρακτήρισε, του γραφείου του, κάλεσε για να τους απαντήσουν, τον αντιδήμαρχο κ. Αγή Μαρμαρινό και την τεχνική υπηρεσία.

Ο κ. Χρήστος Ρέππας πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Αργοσαρωνικού, του έδωσε την πρωτοκολλημένη Επιστολή Διαμαρτυρίας  των δυο συλλόγων, παρουσίασε τα προβλήματα του Νηπιαγωγείου και τόνισε το μεγάλο χρονικό διάστημα αδιαφορίας του δήμου.

Τα προβλήματα ασφάλειας του Νηπιαγωγείου έχουν γίνει γνωστά στον Δήμο Αίγινας με επίσημες διαδικασίες από το 2017, συναντήσεις με τον δήμαρχο, με δημοτικούς συμβούλους και με αυτοψία της Περιφέρειας η οποία εγγράφως κάλεσε τον δήμο να ενεργήσει προς επίλυση τους.
Η τεχνική υπηρεσία του δήμου έχει κάνει όλα τα απαραίτητα, όπως διαβεβαίωσε η μηχανικός κ. Αγγέλα Ταλέβη, αλλά η αρμόδια Δημοτική Επιτροπή Παιδείας φαίνεται πως έχει αδιαφορήσει.
Μη θέλοντας να παραδεχθεί αυτή την αδιαφορία ο δήμαρχος, είπε πολλά, συχνά σε υψηλούς τόνους και με εκνευρισμό. “Αν ήρθατε εδώ για να κάνετε αντιπολίτευση, να πάτε να την κάνετε αλλού” είπε χαρακτηριστικά σε μητέρα που ανέφερε ότι έχουν περάσει δυο χρόνια. “Δεν σας αρέσει ο δήμαρχος; αλλάξτε τον” είπε σε άλλη μητέρα.

Στην προσπάθειά του να πείσει ότι θα δώσει άμεση λύση, όπως απαιτείται για την ασφάλεια των νηπίων, πήρε τηλέφωνο σε ανοιχτή ακρόαση τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρο, χωρίς όμως να ακουστεί επιβεβαίωση του άμεσου.

Ο δήμαρχος έφυγε βιαστικός να προλάβει το πλοίο, γονείς και εκπαιδευτικοί έμειναν χωρίς  ικανοποιητική απάντηση, με μόνη υπόσχεση για  άμεση επέμβαση σε θέματα καθαριότητας εξωτερικού χώρου.

Επισκέφθηκαν και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Βαγγέλη Δέδε ο οποίος τους εξήγησε τα βήματα για να φτάσει ένα αίτημα στην Οικονομική Υπηρεσία.
Βήματα που δεν έγιναν, όπως αποδεικνύεται, για τα προβλήματα του Νηπιαγωγείου.

Δάσκαλοι και γονείς επιμένουν πως επείγει μια λύση, κυρίως για την επικινδυνότητα της αυλής, που ήδη έχει σημειωθεί τραυματισμός παιδιού και είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους να διεκδικούν την ασφάλεια των παιδιών τους, μέχρι να εισακουστούν.

Σχετικά δελτία τύπου για το 2ο Νηπιαγωγείο:
“Άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων στο 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας”
Δ
ήλωση του Παναγιώτη Ηλία για το 2ο Νηπιαγωγείο Αίγινας 

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.