ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυτοδιοίκηση και οικογένεια από την Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη

Written by aeginalight

Μια ενδιαφέρουσα ομιλία για κάθε πολίτη, αλλά κυρίως για όσους ασχολούνται ή ευελπιστούν να ασχοληθούν με την Αυτοδιοίκηση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ανδρέα Δ.Καψάλη, σε διοργάνωση του συνδυασμού “Αίγινα Μπορείς“.
Το θέμα της ομιλίας “Ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης στην στήριξη της οικογένειας και της κοινωνίας” με ομιλήτρια την κ. Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη Γενική Γραμματέα του Πανελλήνιου Συλλόγου Πολυτέκνων Ελλάδας.

Η κ.Λίλη Λεούση, εκπροσωπώντας το Ίδρυμα Καψάλη, χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους και παρουσίασε την ομιλήτρια με ένα σύντομο βιογραφικό και τις δράσεις της.

Ο κ. υποψήφιος Δήμαρχος Αίγινας κ. Παναγιώτης Κουκούλης στον χαιρετισμό του, αναφερόμενος στο θέμα της εκδήλωσης: “Όταν μιλάμε για τα ζητήματα του νησιού μας, μιλάμε συνήθως για τις υλικές υποδομές και σχεδόν καθόλου για τις κοινωνικές υποδομές. Πρέπει όμως να σταθούμε ιδιαίτερα σε αυτές και κυρίως στο κύτταρο της κοινωνίας μας, την οικογένεια“.

Η κ. Δήμητρα-Ινές Αγγελή-Λυκούδη, μίλησε για την στήριξη της οικογένειας που, όπως είπε, είναι  ο πυρήνας κάθε κοινωνίας, ώστε  από αυτά που θα αποδώσει να μπορέσουμε να στηρίξουμε την κοινωνία:

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ανεξάρτητα από τα μνημόνια και τις οικονομικές δεσμεύσεις των εκάστοτε κυβερνώντων, μπορεί να αντλήσει χρηματοδότηση για να κάνει έργα και να καλυτερεύσει την καθημερινότητα του πληθυσμού της και για να τον αυξήσει. Μπορεί όχι μόνο να λύσει τα προβλήματα της εναρμόνισης οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής, αλλά μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας, να δημιουργήσει απασχόληση, να καταπολεμήσει τη μοναχικότητα και άλλα προβλήματα που απορρέουν από αυτή. Με στόχευση στην αύξηση του μόνιμου πληθυσμού, για περισσότερους  αυτοτελείς κεντρικούς πόρους, για συνεργασία των ανθρώπων ώστε να μπορούν να βιοποριστούν με μικρά εισοδήματα.

Όσον αφορά την Αίγινα, να αλλάξουμε αυτό που αφήσαμε να γίνει η Αίγινα και την κάνουμε αυτό που ήταν. Να της αποδώσουμε την αίγλη σαν πρώτη πρωτεύουσα, να εκμεταλλευτούμε όλο αυτόν τον πλούτο που άφησε ο Καποδίστριας και να συμπληρώσουμε το παράδειγμά του στην ανάδειξη της φυσιογνωμίας του νησιού.
Να αναδείξουμε την τοπική ιστορία, να φέρουμε οργανωμένη επισκεψιμότητα στο νησί, να εκμεταλλευτούμε αυτά που μας πληγώνουν, τα απορρίμματά μας να γίνουν θησαυρός διαχειρίσεις κι όχι βάρος και φορτίο εξόδων που προκύπτουν από την μεταφορά τους.
Υπάρχει δυνατότητα αγροτικής οικονομίας στην Αίγινα.
Η Αίγινα δεν είναι μόνο φως, είναι ένας ευλογημένος τόπος. Να αντλήσουμε πολλά και να δώσουμε πολλά.

Η κ. Αγγελή-Λυκούδη  έκλεισε την ομιλία της με την πρόταση: “Πάρτε το νησί στα χέρια σας, τίποτα άλλο“.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.