ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τούλα Ζορμπά: Θέλω και μπορώ να προσφέρω

Written by aeginalight

Αγαπητοί συνδημότες, θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω ότι αποφάσισα να είμαι υποψήφια στις δημοτικές εκλογές.

Μετά από πολύ προβληματισμό αποφάσισα να ανταποκριθώ στην πρόταση του υποψήφιου Δημάρχου Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη και να κατέβω υποψήφια με τον συνδυασμό ΑΙΓΙΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ.

Αμφιταλαντεύτηκα πολύ αν θα δεχθώ να μπω σε έναν αγώνα τετραετίας διότι πιστεύω ότι όποιος επιχειρεί  να καταλάβει μία θεσμική θέση  οφείλει να την τιμήσει και να αφιερώσει ένθερμα τον εαυτό του στην προσπάθεια επίλυσης των πολλών προβλημάτων, αλλά και να φέρει  με ιδέες και συνεργασίες μια προοδευτική πνοή, η  οποία να συμβάλει  στην πνευματική και οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας.

Θεωρώ λοιπόν ότι μπορώ να προσφέρω  για το καλό της Αίγινας,  αφού είμαι γνώστρια των δημοτικών πραγμάτων και έχω τις ικανότητες και τον ελεύθερο χρόνο που απαιτούνται . Έτσι πήρα την απόφαση.

Για όσους δεν με γνωρίζετε μια σύντομη αναφορά σε μένα.

Γεννήθηκα στον Πειραιά.  Στο Πασαλιμάνι . Από την ηλικία των τεσσάρων ετών  παραθερίζαμε στην Αγία Μαρίνα και στη συνέχεια φτιάξαμε το σπίτι μας στη Βαγία. Το 1998  μετέφερα τα εκλογικά μου δικαιώματα στην Αίγινα διότι ΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ  και κατοικώ μόνιμα τα τελευταία εννιά χρόνια . Τελείωσα το ΡΑΛΛΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ  και στη συνέχεια σπούδασα πολιτικές επιστήμες και οικονομικά.

Είμαι πτυχιούχος του ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ στα τμήματα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Γνωρίζω πολύ καλά  ΑΓΓΛΙΚΆ και ΓΑΛΛΙΚΑ

Εργάστηκα 30 χρόνια στην ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ στους πιο νευραλγικούς τομείς.

Η ενεργή συμμετοχή μου στα κοινά ξεκινά από πολύ νεαρή ηλικία στη Βαγία  σαν πολίτης με εθελοντικούς καθαρισμούς των  παραλιών της και ενεργή συμμετοχή στον εξωραϊστικό σύλλογο για σειρά ετών.

 

Ταυτόχρονα διετέλεσα επί 30 χρόνια πρόεδρος πολιτιστικών  και κοινωνικών  οργανώσεων στην Αθήνα με μεγάλη προσφορά στον συνάνθρωπο. Αποχωρώντας από την εργασία μου και ζώντας πλέον μόνιμα στο νησί, χρησιμοποίησα δημιουργικά το χρόνο μου μετέχοντας στα κοινά της Αίγινας σαν πολίτης πάντα, καταρχήν με την ιδιότητα του μέλους Δ.Σ. της ΚΕΔΑ  στη διοργάνωση των εκδηλώσεών της επί δυο χρόνια( 2014-16).

Στο διάστημα αυτό αξιοποιώντας κάποιες από τις γνωριμίες μου, καθιέρωσα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  στο νησί με την ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ,την μεγαλύτερη επιστημονική  ένωση της Ελλάδος. οι οποίες  συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία μέχρι σήμερα από το ΓΕΛ. Συμμετείχα στη ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ τετραήμερου  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ της ΕΕΦ το 2016 με 1.700 συνέδρους από όλη την Ελλάδα.

Με πρότασή μου διοργάνωσα στην ΚΕΔΑ συναυλία με τη ΛΥΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ στην παραλία της Αύρας και ομιλητές για τον παγκόσμιο  εορτασμό  του έτους φωτός το 2016..

Ταυτόχρονα προσκαλώντας τον ΔΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ  κ. ΜΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥ  διοργάνωσα σαν πολίτης, δωρεάν ξεναγήσεις στα αρχαιολογικά και ιστορικά μνημεία μας για τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού.

Από το 2017, εξελίσσοντας τη σχέση μου με την ΕΕΦ σαν επίτιμο μέλος της πλέον, έχουμε ξεκινήσει  τη δημιουργία παραρτήματος ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ για την κοινωνία του νησιού προσκαλώντας κάθε δίμηνο εξέχοντες καθηγητές Πανεπιστημίου με δικά μας έξοδα στον φιλόξενο τεχνοχώρο PANTAREI.

Συνεχίζω την επαφή μου με τα κοινά  επίσης μέσα από την  ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ FACEBOOK   Αίγινα το νησί μας, της οποίας είμαι δημιουργός και διαχειρίστρια από το 2016  και η οποία  σήμερα αριθμεί 4.022 μέλη. Σκοπός μου η προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων του νησιού και η προβολή της ομορφιάς και του πολιτισμού του στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Χαρακτηριστικό μου είναι ο αγώνας για το καλύτερο.  ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ να προσφέρω .
Με βάση αυτή την απόφασή μου ζητώ τη στήριξή σας και τη ψήφο σας υποσχόμενη να αγωνιστώ  για μία καλύτερη Αίγινα αποτελεσματικότερα μέσα από τις δυνατότητες  και τη μεγαλύτερη   διάσταση που δίνει  μία ΘΕΣΜΙΚΗ ΘΕΣΗ.

Τα προβλήματα της Αίγινας είναι πολλά και συσσωρευμένα. Χρειάζεται μια γερή ομάδα από άτομα που θα ασχοληθούν με συνέπεια.

Αν ψηφίσετε ακατάλληλα άτομα ποιός θα τα λύσει; Όλοι είμαστε υπεύθυνοι για την κακή κατάσταση του νησιού.

ΖΗΤΩ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΣΑΣ . Τη στήριξή σας, για να αλλάξουμε το σκηνικό και να ανταποκριθούμε στις ανάγκες του αύριο.

Φίλοι και φίλες συνδημότες  Η ΔΥΝΑΜΙΣ  ΜΟΥ είναι  Η ΨΗΦΟΣ  ΣΑΣ. Αν εσείς θέλετε, εγώ θέλω και μπορώ.

Ειλικρινά δική σας.
ΤΟΥΛΑ- ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΟΡΜΠΑ

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.