ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόδοση τιμών στους εκτελεσθέντες στον Τούρλο

Written by aeginalight
Για τρίτη χρονιά η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας πραγματοποίησε  εκδήλωση απόδοσης τιμής,στο μνημείο των εκτελεσθέντων πολιτικών κρατουμένων κατά την διάρκεια της Γερμανικής κατοχής και την περίοδο του εμφυλίου πολέμου, που βρίσκεται στην περιοχή του Πολεμικού Ναυτικού στη Βαγία, στη θέση Τούρλος.
Αξιωματικοί του Π.Ν. και ναύτες υποδέχτηκαν τους επισκέπτες και τους συνόδεψαν μέχρι το μνημείο.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν:  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας και Μάκης Μπαλαούρας, ο κ. Κώστας Μανταίος πρόεδρος του Συλλόγου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αντιστασιακών, η κ. Ξανθίππη Πατμανίδου πρόεδρος του Ομίλου Μνήμης “Αττικού Τύμβου εκτελεσθέντων στο Γουδί”, ο κ. Σπύρος Τανταλίδης πρόεδρος του σωματείου Λαζαρέτο  και μέλη των σωματείων αντιστασιακών.
Η κ. Προνόη Θεολογίδου μίλησε για το χρονικό της ημέρας και χαιρέτισε ο συντονιστής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας κ. Παναγιώτης Πατσακιός.
Ο κ. Π. Χατζηπέρος συνεχάρη για την εκδήλωση την οποία χαρακτήρισε απαραίτητη για την ιστορική μνήμη αλλά και για το μέλλον. Απευθυνόμενος προς του βουλευτές τους θύμισε πως “το πλοίο της Δημοκρατίας είναι φυλακισμένο στον Ναύσταθμο, δεν επιτρέπεται, πρέπει να κάνουμε κάτι να το απελευθερώσουμε“.
Ο ποιητής Γιώργος Μαρίνος απήγγειλε ένα ποίημα του, οι καλεσμένοι κατέθεσαν τα λουλούδια τους. κάποιοι είπαν δυο λόγια για την ημέρα, τραγούδησαν όλοι μαζί και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.
Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.