Ονομάζομαι Γρηγόριος Γαλάνης του Κωνσταντίνου και της Αρετής Κουκούλη-Γαλάνη και έχω έναν αδελφό τον Μιχάλη. Είμαι σύζυγος της Ειρήνης Κεχαγιόγλου και πρόσφατα πατέρας της μικρής Αρετής Γαλάνη.
Τελείωσα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αίγινας και αποφοίτησα από το Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων Δούκα το 1997.
Σπούδασα στην Ιατρική Σχολή του Αμερικάνικου Πανεπιστημίου Semmelweis της Βουδαπέστης από το 1998 έως το 2004 και αποφοίτησα ως Dr.Ιατρός με βαθμό :’’Λίαν Καλώς’’.
Διατέλεσα Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Φοιτητικής Ένωσης Semmelweis.
Υπηρέτησα την Στρατιωτική μου Θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό, ως Έφεδρος Αξιωματικός Ιατρός, για 7 μήνες στο Στόλο και για 12 μήνες στην Β’ Παθολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών. Εκπλήρωσα δε τη Θητεία μου ως Αγροτικός Ιατρός στο Περιφερειακό Ιατρείο Ύδρας για 16 μήνες , όπου και παρευρίσκομαι έκτοτε ως Υπεύθυνος Εθελοντής Ιατρός στους αγώνες Ορεινού Τρεξίματος . Συνέχισα και τελείωσα την ειδικότητα μου , ως Ειδικός Παθολόγος , στο Νοσοκομείο ‘’Κοργιαλένειο-Μπενάκειο’’ Ερυθρός Σταυρός, στην Α’ Παθολογική Κλινική , από το 2010 έως το 2014, όπου συμμετείχα σε ενδονοσοκομιακές μελέτες και διεθνή συνέδρια, έρευνες και δημοσιεύσεις

Από το Σεπτέμβριο του 2014 εγκαταστάθηκα μόνιμα στην Αίγινα και από το 2015 εργάζομαι ως Ειδικός Παθολόγος στο Νοσοκομείο ‘Ο Άγιος Διονύσιος’. Από μικρό παιδί έχω λάβει μέρος στα Optimist τoυ N.O.A. και στο Σκακιστικό τμήμα του Μορφωτικού Συλλόγου ‘’Καποδίστριας’’ καθώς επίσης στην Ομάδα Βόλλευ του Σαρωνικού και μετέπειτα των Εκπαιδευτηρίων Δούκα και του Αθλητικού Ομίλου Κηφισιάς. Έχω υπάρξει αθλητής της Ομάδας Καλαθοσφαίρισης του Σαρωνικού από το προμίνι έως το ανδρικό τμήμα.

Η Εθελοντική μου δράση στο νησί μας ξεκινάει , όντας τελειόφοιτος ,σε εφημερίες του Κέντρου Υγείας, υπό τον αείμνηστο Ιατρό Τάσο Κασσιανό και ως εθελοντής Ιατρός στο πρόγραμμα ‘’Βοήθεια στο σπίτι’’. Επίσης από την πρώτη στιγμή που εγκαταστάθηκα στην Αίγινα συμμετέχω ,εθελοντικά ,στην ιατρική κάλυψη κάθε αθλητικής δραστηριότητας του Σαρωνικού ,του Παναιγιναϊκού και των Συλλόγων Δρόμου, όποτε μου έχει ζητηθεί.