ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Νίκος Αλεξίου: Η Αίγινα μας πάντοτε στο επίκεντρο της ζωής μου 

Written by aeginalight

Νίκος Ευστ. Αλεξίου,
Υποψήφιος “Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας”

Είμαι Αιγινήτης γέννημα-θρέμμα. Γεννήθηκα στο νησί μας, από Αιγινήτες γονείς και εδώ πήγα σχολείο ολοκληρώνοντας την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση στο Γενικό Λύκειο Αίγινας. Έφυγα στα 18 μου για να σπουδάσω Νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όμως το νησί μας ποτέ δεν έφυγε από την καρδιά και την ζωή μου καθώς παρακολουθούσα συνεχώς τα τεκταινόμενα στην κοινωνική και Αυτοδιοικητική του ζωή. Φανταστείτε πως ήμουν μόλις 19 ετών όταν δέχθηκα πρόταση από τον αείμνηστο Κώστα Χάνο να αναλάβουμε μαζί την έκδοση του “Πολίτη της Αίγινας”, τον οποίο σύντομα απογειώσαμε και από ασπρόμαυρη τοπική εφημερίδα, εξελίξαμε σε δίχρωμη έκδοση με πολύ πλούσια ύλη και συνεντεύξεις από πρόσωπα εντός και εκτός Αίγινας. Θυμάμαι χαρακτηριστικά την μεγάλη δημοσιογραφική επιτυχία της συνέντευξης με τον μετέπειτα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο. Παράλληλα τα Σάββατα ερχόμουν από την Αθήνα και είχα δίωρη δημοσιογραφική εκπομπή στο “Ράδιο Αίγινα”. Κι όλα αυτά ενώ ακόμη βρισκόμουν στα φοιτητικά μου χρόνια. Η Αίγινα μας ήταν, είναι και θα είναι πάντοτε στο επίκεντρο της ζωής μου.

Ξεκίνησα την ενασχόληση στον Αθηναϊκό Τύπο ενώ ήμουν ακόμα τεταρτοετής φοιτητής Νομικής, δουλεύοντας στην εφημερίδα Αυριανή όπου έκανα ρεπορτάζ ως διαπιστευμένος συντάκτης Υπουργείου Δικαιοσύνης. Συνέχισα στην “Νέα Μεσημβρινή”, η οποία δυστυχώς διέκοψε την κυκλοφορία της δίνοντας το έναυσμα για μια πολυετή κρίση στον έντυπο τύπο. Όμως ένας άνθρωπος που η επικοινωνία και το γράψιμο  είναι η δεύτερη φύση του δεν σταματά από τις αντιξοότητες.

Έκανα λοιπόν για αρκετά χρόνια ραδιόφωνο στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά, με πολιτικά μαγκαζίνο και ενημερωτικές εκπομπές ενώ στον Πειραιά εργάστηκα επίσης ως αρθογράφος στην ημερήσια εφημερίδα “Νέο Λόγο” και στο Περιοδικό Λιμάνι (Έντυπα που ανήκαν στον μετέπειτα Αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Δημοσιογράφο Δημήτρη Κατσικάρη).

Δεν σας κρύβω πως παράλληλα με την Δημοσιογραφία και φυσικά για τις ανάγκες που όλοι έχουμε για καλύτερη ζωή, εργάζομαι εδώ και χρόνια σε μεγάλες εταιρείες στα τμήματα πωλήσεων, αναφέρω χαρακτηριστικά τις cosmote, vodafone και την protergia. Έχω εργαστεί στο παρελθόν ως συνεργάτης σε Δικηγορικά γραφεία αλλά και ασφαλιστικές εταιρείες. Ποτέ δεν υπήρξα στη ζωή μου άεργος, είναι κάτι που μισώ.

Όμως παράλληλα με τις υπόλοιπες επαγγελματικές μου δραστηριότητες όλα αυτά τα χρόνια η ενασχόληση με τον τύπο στο νησί μας ήταν επίσης αδιάκοπη και διαρκής.

Όταν απέκτησα την ιδιότητα του εκδότη, ήμουν μόλις 25 ετών καθώς μετά την επιτυχημένη σχεδόν πενταετή παρουσία στον “Πολίτη της Αίγινας”, είχε έρθει η στιγμή για την έκδοση της “Επίκαιρης Αίγινας”(1996). Έτσι για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νεώτεροι, τότε τα έντυπα του νησιού ήταν μετρημένα στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Βέβαια ακολούθησαν οι έγχρωμες εκδόσεις μου, της εφημερίδας “Γνώμη” και στη συνέχεια της “Φωνής της Αίγινας”, η οποία εν έτη 2010 έφτασε σε 64 έγχρωμες σελίδες!!!

Σήμερα υπάρχουν Τα Νέα της Αίγινας στα οποία διατελώ σύμβουλος έκδοσης για να μας θυμίζουν τις πάλαι ποτέ καλές εποχές των free press εντύπων του νησιού.

Συνειδητή η απόφαση για την δημιουργία της Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας.

Δημοσιογραφία, πολιτική, αυτοδιοίκηση δεν είναι παρά χώροι που λειτουργούν και πορεύονται μαζί. Όταν είσαι ενεργός, ανήσυχος και μάχιμος πολίτης πάντα βρίσκεσαι στο κέντρο των εξελίξεων.

Το 2010 και 2014 συμμετείχα στα ψηφοδέλτια για το Τοπικό Διαμέρισμα Αίγινας. Την τελευταία πενταετία ήμουν Α’ επιλαχών Διαμερισματικός Σύμβουλος Αίγινας.

Η απόφαση μου για την δημιουργία της Σύγχρονης Ανεξάρτητης Αίγινας ήρθε αυθόρμητα αλλά και συνειδητά.

Το νησί μας δεν χρειάζεται αυτόκλητους σωτήρες, έχει σημαντικούς ανθρώπους να στηρίξουν το μέλλον και την ανάπτυξη του. Πιστεύω πως μπορώ να βάλω το λιθαράκι μου ώστε να συμβάλλω σε αυτές τις καλύτερες ημέρες για την Αίγινα μας. Με τον νόμο 4555/18 γνωστό και ως Κλεισθένη1 δόθηκε αρχικά η δυνατότητα στις τοπικές κοινωνίες να επιλέξουν τον Πρόεδρο της Κοινότητας και το συμβούλιο του σε ξεχωριστή κάλπη από αυτήν του αντίστοιχου Δήμου.

Με αυτή την αφορμή και με διάθεση για προσφορά ανακοίνωσα πρώτος και με πρόγραμμα δέκα σημείων την κάθοδο μου ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας. Δυστυχώς η κυβέρνηση με πρόσφατη τροπολογία της ενάμιση μήνα πριν τις εκλογές πήρε… πίσω την διάταξη και εφάρμοσε ένα πολύ περίεργο σύστημα. Διατηρεί την διπλή κάλπη αλλά βάζει τον επικεφαλής του συνδυασμού ως ισότιμο με το υπόλοιπο συμβούλιο και τον υποχρεώνει στην μάχη της σταυροδοσίας.

Μια μάχη που φυσικά δεν με φοβίζει και θα την δώσω με δημοκρατικό τρόπο και συνέπεια.

Τα πράγματα με τις Κοινότητες δείχνουν να παίρνουν μια πολύ διαφορετική τροπή από ότι συνέβαινε μέχρι σήμερα με τα Τοπικά Διαμερίσματα. Ήδη οι συνδυασμοί “απαγκιστρώθηκαν” από τα Γενικά Ψηφοδέλτια και ακολούθησαν την αυτονομία τους. Επίσης η διαφορετική κάλπη είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα. Η αλήθεια είναι πως οι Κοινότητες έχουν μια μοναδική ευκαιρία με δικό τους προυπολογισμό και εκχώρηση αρμοδιοτήτων από τον Δήμαρχο, να οδηγηθούν σε διαφορετική τροχιά ανάπτυξης αρκεί να τους δοθεί αυτή η ευκαιρία. Εμείς έχουμε πρόγραμμα για την Κοινότητα της Αίγινας το οποίο πρώτοι ανακοινώσαμε. Δεν θα ασχοληθούμε μόνο με το παραλιακό μέτωπο αλλά με ολόκληρη την πόλη και όλη την έκταση της κοινότητας. Σε συνεργασία πάντα με τις Επαγγελματικές ενώσεις, τους συλλόγους, τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και όλους τους αυτοδιοικητικούς και μη παράγοντες.

Για τους δυο αντίπαλους συνδυασμούς δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Εξάλλου έχουμε διαφορετικές αφετηρίες και προσανατολισμό. Θα ευχηθώ μόνο να υπάρξει πολιτικός πολιτισμός και ήρεμη εκλογική διαδικασία.

Ευχαριστώ τους πέντε από τους επτά υποψηφίους Δημάρχους για την τιμητική πρόταση να είμαι υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο τους ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Αίγινας. Οι κ.κ. Μούρτζης, Ζορμπάς, Μεθενίτης, Θεοδωράκης και Τζίτζης μου πρότειναν θέση στο ψηφοδέλτιο τους. Τους ευχαριστώ όλους αλλά προτιμώ να συνεργαστώ με όποιον τελικά βρεθεί στη θέση του Δημάρχου Αίγινας, από την δική μου θέση ως Πρόεδρος της Κοινότητας. Εξάλλου όπως προείπα στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις του 2010 και 2014 συμμετείχα στα ψηφοδέλτια για το Τοπικό Διαμέρισμα Αίγινας.

Στην πολιτική και στην Δημοκρατία δεν υπάρχουν στεγανά και αδιέξοδα. Να γνωρίζετε πως από το ξεκίνημα της προσπάθειας μου, εδώ και μήνες, συναντήθηκα με την πλειοψηφία των υποψηφίων Δημάρχων και άλλων παραγόντων εντός και εκτός του νησιού. Σκοπός και στόχος μου δεν ήταν κάποια στήριξη αλλά να βρούμε κοινά σημεία για το καλό του νησιού μας και μόνο. Αυτές οι επαφές έχουν αποδώσει καρπούς και αυτό θα φανεί στην πορεία όταν με τους άξιους συνυποψηφίους μου στο ψηφοδέλτιο Νίκης της Ανεξάρτητης Αίγινας, στελεχώσουμε από την 1η Σεπτεμβρίου την πλειοψηφία του Συμβουλίου της Κοινότητας Αίγινας.

Τέλος ευχαριστώ την οικογένεια μου, την σύζυγο μου, την μητέρα και την κόρη μου για την στήριξη και υπομονή τους.

Καλώ τις Αιγινήτισσες και τους Αιγινήτες να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 26ης Μαίου και ανεξάρτητα από ποιον θα επιλέξουν για Δήμαρχο στην κάλπη για το Δήμο Αίγινας, να ψηφίσουν Σύγχρονη Ανεξάρτητη Αίγινα στην ξεχωριστή κάλπη της Κοινότητας Αίγινας.
Σας Ευχαριστώ!!!

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.