ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκος Πτερούδης – Η υποψηφιότητα που ανατρέπει τα δεδομένα

Written by aeginalight
Όταν ένα από τα ικανότερα στελέχη ενός συνδυασμού, ο εκλεγμένος του με τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, μετακινείται σε άλλο συνδυασμό, είναι αναμενόμενο, αυτή η μετακίνηση να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. 
Ο λόγος για τον Νίκο Πτερούδηόπου την 4ετία 2007-2010, στο πλευρό του τότε Δημάρχου Αίγινας Παναγιώτη Κουκούλη,   ανέλαβε ως Αντιδήμαρχος  δυο δύσκολα πόστα, Ύδρευση και Καθαριότητα.
Πριν λίγες μέρες, δήλωσε παρών στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό Αίγινα Αποφασίζεις με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Ζορμπά.
Η υποψηφιότητα του Νίκου Πτερούδη σχολιάζεται όσο καμία άλλη στα προεκλογικά πηγαδάκια του νησιού.
Το Aegina Light επικοινώνησε και συναντήθηκε μαζί του, για μια συζήτηση:
Νέλλη Πετροπούλου: Κύριε Πτερούδη είστε αναμφίβολα ένα από τα πλέον συζητημένα πρόσωπα αυτών των εκλογών. Από στενός συνεργάτης του Παναγιώτη Κουκούλη βρεθήκατε στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Ζορμπά. Πώς εξηγείται αυτή η διαδρομή;
Νίκος Πτερούδης: Νομίζω ότι είναι πλέον γνωστοί οι λόγοι. Ο κ. Κουκούλης επέλεξε καινούργιους συνεργάτες, δεν με ήθελε στο ψηφοδέλτιό του. Για να μην τον αδικήσω (σ.σ.!) σας επαληθεύω το ότι μου πρότεινε την έμμισθη θέση του ειδικού συμβούλου, ώστε να μη στερηθεί της βοήθειάς μου στην περίπτωση που θα εκλεγεί… Όπως ξέρετε δεν ψάχνω για δουλειά. Καλώς ή κακώς δεν την έχω ανάγκη. Αισθάνομαι όμως την ανάγκη να προσφέρω στον τόπο μου. Έτσι, μετά από πολλή σκέψη, επέλεξα να συνεργαστώ με τον κ. Ζορμπά, έχοντας εκτιμήσει την πορεία και τα προσόντα του όλα αυτά τα χρόνια. Είναι ιδιαίτερα μεθοδικός και εξαιρετικά αποτελεσματικός.
Ν.Π.: Επιτρέψτε μου να σας πάω λίγο στα παλιά. Το 2014, στις προηγούμενες εκλογές, στο Aegina Light η Βικτώρια Τράπαλη, σας αναφέρει ως «στοχοποιημένο πρόσωπο των ημερών» στον πρόλογο συνέντευξης, που μας είχατε παραχωρήσει. Στις φετινές εκλογές και πάλι πρωταγωνιστείτε. Κάποιοι σας είπαν «βαρίδι» και κάποιοι άλλοι υπαινίχτηκαν ακόμα και «προβλήματα» με τις δουλειές σας. Με τι κουράγιο προσπερνάτε όλη αυτή την κριτική γύρω από το πρόσωπό σας;
Νίκος Πτερούδης: Δεν με αγγίζει ό,τι δεν με αφορά. Και δεν με αφορά ό,τι απορρέει από ανθρώπους ανυπόληπτους. Κατ’ αρχήν σας διαβεβαιώνω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο πως σε κανένα σημείο του πλανήτη, κανένας δεν με κατηγόρησε για την παραμικρή παρανομία. Πόσω μάλλον στην Αίγινα, όπου όλοι γνωριζόμαστε αρκετά καλά και όλοι γνωρίζουν ότι εδώ ουδέποτε δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά. Σε σχέση δε με το χαρακτηρισμό «βαρίδι», σκεφτείτε ότι μπορώ να προσθέσω βάρος σε μια μπαλάντζα, να συνδράμω στο να γύρει η ζυγαριά, σε αντίθεση με τους φελλούς…
Ν.Π.: Από πολλούς θεωρείστε ως ο πλέον επιτυχημένος Αντιδήμαρχος Ύδρευσης και Καθαριότητας. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας σας;
Νίκος Πτερούδης: Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Δεν ξέρω αν υπάρχουν τέτοιου είδους μυστικά. Όταν αφοσιώνεσαι σε ένα σκοπό, όταν δουλεύεις πολύ, όταν παρακολουθείς συνεχώς την πρόοδο της δουλειάς, τότε σίγουρα το αποτέλεσμα σε δικαιώνει. Ίσως, το πιο βασικό συστατικό της επιτυχίας είναι το να σέβεσαι τους συνεργάτες σου. Τα χρόνια που θήτευσα στο Δήμο συνεργάστηκα πολύ καλά με τους εργαζόμενους. Αποτελέσαμε μια καλή ομάδα, που συντονίστηκε και έφερε εις πέρας δύσκολες αποστολές. Τα αποτελέσματα ήταν εμφανή. Το νησί μας ήταν πεντακάθαρο και δεν έμεινε από νερό.
Ν.Π.:  Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει για να επανέλθει η καλή εικόνα του νησιού;
Νίκος Πτερούδης: Χρειάζεται και πάλι δουλειά. Πρέπει να αφιερωθούν πολλές ώρες. Να κερδηθεί ο χαμένος χρόνος. Είναι πανεύκολο να καταστρέφεις κάτι. Είναι όμως πολύ δύσκολη η αποκατάστασή του.
Ν.Π.: Ποιοι μπορούν να κάνουν αυτό το έργο; Όλοι οι συνδυασμοί έχουν άτομα προβεβλημένα, που ασκούν όμως συγκεκριμένα επαγγέλματα, τα οποία –προφανώς- δεν θα τα εγκαταλείψουν αν εκλεγούν. Ποιος «θα τραβήξει το κουπί»; Ποιος θα πάρει επάνω του την επιχείρηση ανασυγκρότησης του Δήμου;
Νίκος Πτερούδης: Κυρία Πετροπούλου αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα αυτών των εκλογών και το μεγάλο δίλημμα των εκλογέων. Η Αίγινα χρειάζεται ανθρώπους πάνω από όλα έντιμους και ​-προφανώς- διατεθειμένους να την υπηρετήσουν. Που σημαίνει ότι πρέπει να υπερψηφίσουμε τα άτομα εκείνα που έχουν τη γνώση και το χρόνο να ασχοληθούν σοβαρά με το νησί μας.
Ν.Π.: Η επόμενη ημέρα των εκλογών πώς πιστεύετε ότι θα ξημερώσει για την Αίγινα;
Νίκος Πτερούδης: Άσχετα με το ποιος θα εκλεγεί, πρέπει οπωσδήποτε να βρούμε τον τρόπο να συνεργαστούμε. Ο νόμος δεν μας αφήνει κανένα άλλο περιθώριο, καθώς δεν υπάρχει καμία περίπτωση να εξασφαλισθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία από καμία παράταξη. Είναι μια πρόκληση για όλους μας αλλά θέλω να ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Ας δούμε λοιπόν τις εκλογές σαν μια γιορτή κι όχι σαν ένα στίβο του μποξ.
Ν.Π.: Κύριε Πτερούδη ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας, γνωρίζω ότι  αυτές τις μέρες είναι πολύτιμος και σας εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτό που αποφασίσατε!
Νίκος Πτερούδης: Σας ευχαριστώ πολύ!
Το σίγουρο είναι ότι ο κ. Πτερούδης θα είναι και πάλι στα έδρανα του Μεριστού. Το ερώτημα εάν ο Παναγιώτης Κουκούλης απαλλάχθηκε από ένα βάρος ή πρόσφερε ένα δώρο στον Γιάννη Ζορμπά, θα μας το απαντήσει η κάλπη της 26ης Μαΐου 2019.

Για το Aegina Light

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.