ΕΙΔΗΣΕΙΣ

H αποστολή των AHEPA HJ-1 ξανά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας

Written by aeginalight

Το τμήμα HJ-1 της φιλανθρωπικής οργάνωσης AHEPA (American Hellenic Educational Progressive Association -Ελληνοαμερικανική Εκπαιδευτική Προοδευτική Οργάνωση) σε συνεργασία με μέλη του, ιατρούς του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου εδρεύει, οργάνωσαν αποστολή στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.
Την Κυριακή 5 Μαΐου 2019, 16 γιατροί AHEPA εξέτασαν περίπου 320 κατοίκους της Αίγινας, με την φροντίδα του προσωπικού και της διεύθυνσης του Κ.Υ.

Όπως μας είπε ο πρόεδρος των AHEPA HJ-1, o κ.  Δημήτρης   Χονδρός Διευθυντής του Αξονικού, Μαγνητικού Τομογράφου του Ευαγγελισμού, η αποστολή στο Κ.Υ. οργανώθηκε μέσα από προσωπική γνωριμία του με τον Δήμαρχο Αίγινας κ. Δ. Μούρτζη, αλλά και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Π. Χατζηπέρο.

Η AHEPA
 ιδρύθηκε ως αδελφότητα στις ΗΠΑ το 1922 και αποστολή της είναι η προώθηση των ιδεωδών της Ελληνικής παιδείας, της φιλανθρωπίας και της πολιτικής υπευθυνότητας,   παράλληλα με την ατομική και οικογενειακή εξέλιξη και τελειοποίηση.
Ο κ. Χονδρός μας μίλησε αναλυτικά για το φιλανθρωπικό έργο των ΑΧΕΠΑ στην Ελλάδα και τον προσωπικό του στόχο, να ιδρύσει την πρώτη σύγχρονη ιατρική βιβλιοθήκη στο ΓΝΑ Ευαγγελισμός.  Ήδη έχει εξασφαλίσει, όπως είπε, το ποσό των 100.000€, μέσα από έρανο.

Για την απόστολή τους στην Αίγινα, μας είπε: “Πιστεύω με τις 17 περίπου ειδικότητες να έχουμε καλύψει ένα μεγάλο μέρος των δυνατοτήτων μας, για να σας προσφέρουμε μια συμβουλευτική ιατρική. Στη διάθεσή σας είμαστε όλο το χρόνο στον Ευαγγελισμό, για όσους χρειάζονται μια περαιτέρω έρευνα ή κάποια θεραπεία, εδώ είναι η πρώτη μας επικοινωνία. Μετά από 4 χρόνια ξαναβρισκόμαστε, πιστεύω επιτυχημένα όπως και τότε”.

 

Η πρώτη αποστολή των AHEPA HJ-1 στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, ήταν το 2016.

Νέλλη Πετροπούλου

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.