ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η έγκαιρη επέμβαση έσωσε ζωές

Written by aeginalight

Δύο νεαρά αγόρια, που επέβαιναν σε δίκυκλο τραυματίστηκαν σοβαρά όταν το μηχανάκι τους προσέκρουσε σε αυτοκίνητο. Το ατύχημα, που έγινε γύρω στις 2.00’ το μεσημέρι στον παραλιακό δρόμο της Αίγινας, κοντά στην περιοχή του Φάρου, θα είχε οδυνηρές συνέπειες αν δεν αντιμετωπιζόταν έγκαιρα, συντονισμένα και σωστά, με δεδομένο μάλιστα το γεγονός ότι εκείνη την ώρα δεν υπήρχε οδηγός για το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας.

Για καλή τύχη των τραυματιών διερχόμενοι από τον τόπο του συμβάντος επικοινώνησαν αμέσως με τον εφημερεύοντα ιατρό του Νοσοκομείου Αίγινας Άγιος Διονύσιος κ. Γρηγόρη Γαλάνη, οπότε σε συνεργασία με τον χειρουργό κ. Σωκράτη Δούκα οργανώθηκε η μεταφορά των ασθενών: Αμέσως έφυγαν τα δύο ασθενοφόρα του Νοσοκομείου, το ένα με τον οδηγό και συνεπιβαίνοντα τον κ. Δούκα και το δεύτερο με οδηγό τον κ. Γαλάνη. Οι δύο γιατροί, που έσπευσαν στο σημείο του ατυχήματος, έκαναν μια πρώτη εκτίμηση της κατάστασης των τραυματιών και ανέλαβαν τη διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας. Εκεί, με τη συμμετοχή και συνεργασία των δύο γιατρών του Νοσοκομείου αλλά και όλου του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Κέντρου Υγείας έγινε η φροντίδα των τραυμάτων αλλά και η σταθεροποίηση των ασθενών. Να σημειώσουμε ότι στο Κέντρο Υγείας είχε σπεύσει και ο καρδιολόγος κ. Διονύσης Λορέντζος.

Στη συνέχεια το Κέντρο Υγείας επιλήφθηκε της επείγουσας μεταφοράς των τραυματιών στο Αττικό Νοσοκομείο. Από την Αίγινα έφυγαν με ιπτάμενο δελφίνι και τους συνόδευαν ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας και εφημερεύον ιατρός του Κέντρου Υγείας.

Η έγκαιρη και σωστή αντιμετώπιση, η συνεργασία όλων όσοι μπορούσαν να βοηθήσουν στο νησί, έσωσαν αυτά τα νέα παιδιά, που τα συνοδεύουν οι ευχές όλων μας για ταχεία και πλήρη ανάρρωση. Μακάρι να βρεθεί τρόπος, αυτή η συντονισμένη προσπάθεια να μην είναι ευκαιριακή και συμπτωματική.

Μαριλένα Γιαννούλη

 

About the author

aeginalight

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.